Как да се възстановя след адисонова криза?

  • Започнете от нормализирането на калия в организма!

Получих Адисонова криза и ме вкараха в бургаската болница, където веднага ми сложиха банки с физиологичен разтвор, деган и урбазон. Почувствах се добре и така влоши и уми съвет!

Малина Кандова, Бургас

 

След една такава Адисо­нова криза човек наистина се чувства некомфортно. Това се дължи на влошеното ви фи­зически и психическо здраве. Вероятно вече са ви обяснили, че възстановяването след така­ва криза не може да стане за ден, два или пет.

Най-напред трябва да се установи причината, която е предизвикала болестта, за да може да се предпише вярната хормонозаместителна терапия. Трябва обаче да имате голямо доверие на лекарите, защото те са тези, които могат да дадат точна оценка на състоянието ви. Те могат да преценят и да ви направят някои допълнителни изследвания, ако открият, че болестта на Адисон при вас е съчетана с други заболяване.

Уточняването на заместителната терапия може да отнеме доста време, но не бива да се бърза, за да не се допусне грешка. При всички случаи обаче в центъра на проблема е липсата на калий в организма затова първите мерки са за набавянето му чрез таблетки или хранителни добавки с по-голямо съдържание на калий.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *