Какво да предприемем, ако ни се случи чревна инфекция на пикник?

Не е тайна, че основните опас­ности, дебнещи любителите на извънградските почивки, са две – преяждането и препиването. Меж­ду другото, това се случва почти винаги и по празници. Истината е, че всичко трябва да бъде с мяр­ка. За съжаление тези нормални предели невинаги се осъзнават. Иначе не може и да бъде, отишъл човекът да си почине от излиш­ното напрежение и се отдава на положителни емоции. А това може да го заблуди и подмами.

ЗНАЕТЕ ЛИ НАПРИМЕР КОЛКО МЕСО МОЖЕ ЛА ИЗЯДЕ ЕДИН СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ ЧОВЕК?

По бреме на обикновен обяд той може да поеме 100-200 грама, не повече. Но сред природата всичко се променя – шишчетата на жар или барбекюто винаги предполагат много по-големи порции. На свеж въздух с хубава компания човек може „да погълне“ много повече. До известно време стомахът се справя с натоварва­нето, обаче идва момент, когато храносмилането вече е безсилно прeд количеството поета храна. И тогава става неприятно – как­то си седи и си разказва вицове, човек усеща, че нещо не е както трябва.

Може и да ви се стори смешно, но в такъв момент ще ви помог­нат танците. Ако обаче стома­хът е претъпкан, нито танците, нито ферментните препарати ще свършат работа. Остава едно – „да изпразните“ стомаха, предизвиквайки изкуствено пов­ръщане. Не е много естетично, още по-малко приятно, но така ще предотвратите по-сериозна ситуация, която в крайна сметка ще ви разболее. Накрая: непремен­но пийте повече вода, по-добре леко стоплена, в никакъв случай газирана. И след това, като се върнете на трапезата, хубавичко си помислете как, какво и колко да консумирате.

ВНИМАНИЕ!

Последно: не забравяйте, че за да не се стигне до най-лошото – истинска чревна инфекция, най-важно е да не до­пуснете да се развалят проду­ктите. Тогава става лошо и, не дай Боже, може всички вкупом да ви откарат в най-близката ин­фекциозна болница.

 

Кои са първите признаци на чревните инфекции?

 

Бум на чревни инфекции по Черноморието

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *