Знаете ли че чаят от лайка помага при лечението на гастрит?

Установено е, че пиенето на чай може да помогне при стомашни заболявания като гастрит. Най-добрите чайове за лечение на гастрит са:

Чай от лайка – този чай е добре известен при лечението на гастрит. За него се знае, че успокоява стомаха по различни начини. Лайка съдържа chamazulene, което е противовъзпалително средство и помага за предотвратяване на хранителни алергии. Сhamazulene предотвратява освобождаването на свободните радикали, които предизвикват различните хранителни алергии. Лайката действа като успокоително и облекчава стреса, който е една от най-честите причини за болки в сомаха и гастрит.

Чай от мента – добре известно е, че чаят от мента помага за облекчаване на синдрома на раздразненото черво, също така и при стомашно-чревни спазми и болки в стомаха свързани със жлъчния мехур. Ментата е най-доброто средство за лечение на болки в стомаха и гастрит в света. Най-добрият чай се прави от 1 лъжица изсушени листа от мента потопени за 10 мин. в топла вода, след което се пие от отварата на малки глътки.

Чай от лавандула – лавандулата насърчава секрецията на жлъчката и следователно помага за облекчаване на стомашните болки, които са предизвикани от жлъчния мехур. Лавандулата има леко успокояващо действие и е много полезна при болки в стомаха и леко нива на тревожност. Може да си направите лавандулов чай от 1 лъжица нарязана лавандула потопена в 2/3 чаша топла вода за 10 мин.

Чай от джинджифил – той е много полезен при гадене, лечение на стомашни заболявания като гастрит, морска болест и диспепсия. Подобрява секрецията на слюнката, жлъчката и стомашните сокове, всеки от които насърчава правилното храносмилане. Установено е, че чаят от джинджифил успокоява стомаха и помага при гастрит.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *