Острите заболявания на горните дихателни пътища протичат с различна тежест

Научете полезна информация и послед­вайте съветите по тази тема на доц. д-р Пенка Переновска – завеждащ детската клиника в УМБАЛ „Александровска“ – София.

Около 80% от деца­та до 3-годишна въз­раст боледуват от остри респираторни заболявания 4-5 пъти годишно. Към тях се отнасят както ринитът и фарингитът, така и крайно тежки­те епиглотит и круп синдром.

Инфекциите на ди­хателната система са и една от най-честите причини родителите да търсят лекарска помощ за бебето. Мал­ките, които посеща­ват детски заведения, страдат от заболява­ния дори по-често – 6 до 8 пъти. Видът на заболяването и начи­нът на протичането му се определят от много фактори. От пола на детето, от възрастта, от взаи­модействието между отделните причините­ли, от социално-иконо­мическите условия, при които то живее, от начина на разпростра­нение на инфекцията, от състоянието на имунитета и др.

Запомнете – лечението на възпалението на гръкляна трябва да е комплексно!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *