Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечението на възпалението на гръкляна трябва да е комплексно!

Ако няма усложнения, обикновено се пред­писват антипиретици за справяне с високата телесна температура (над 38 градуса), локални средства и физиотерапевтични процедури. Аспи­ринът не се препоръчва за деца под 12 години. Внимание! Важно е родителите да знаят, че не бива да се прилагат едновременно 2-3 средства за понижаване на температурата. Препоръчват се също така и обтриване с гъба и хладка вода, също така поставяне на студени компреси на челото, под мишниците и в свивките. След нор­мализиране на температурата детето трябва да остане леко облечено и завито.

Витаминотерапията, включително приема­нето на витамин С ежедневно може да намали тежестта на симптомите. Болното дете трябва да пие много течности. Подходящи са прясно изцедени и разредени с малко вода плодови сокове, чай, плодов компот. Детето трябва да е леко облечено в топла, но добре проветрена среда. Най-подходящата стайна температура е между 20 и 22 градуса. Важно е също така то да се отглежда в спокойна обстановка, в която може напълно да се възстанови.

ВНИМАНИЕ!

Многобройни проучвания показват, че имунната система на човек функционира по- добре при повишена температура, при която

развитието на някои микроорганизми се по­тиска. Ето защо температура под 38 градуса не изисква лечение. Усложнения се наблюда­ват обикновено при тежкоболни или увредени деца, а също и при много висока температура – над 40 градуса. Тогава родителите трябва незабавно да потърсят лекарска помощ. При децата между 6 месеца и З-годишна възраст има повишен риск от фебрилни гърчове, осо­бено ако температурата е над 40 градуса. Тези гърчове са доброкачествени, траят само няколко минути, преминават спонтанно и не са свързани с трайни неврологични увреждания. Родителите трябва да знаят, че високата температура не е определящ признак за лечение с антибиотици.

Запушването на носа може да се окаже сериозен проблем при новородените и кърма­четата, тъй като те дишат само през носа. Ана­томичните особености при тях пречат на въздуха да преминава свободно в долните дихателни пътища. Лечението зависи от тежестта, от това колко запушен е носът на детето. Обикновено в носа се поставят физиологичен серум или капки с адреналин. Прекомерната употреба или редуването на няколко вида капки за нос може да доведе до чувство за запушен нос и суперинфекция.

Добре е да знаете, че възпалението на гръкляна може ли да задуши човек!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *