Рецепта за крем против бръчки с шипково масло

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Шипково масло се използва от хората като продукт за красота от векове. Например, с шипкова вода, дамите са изплаквали лицето си още през древността

шипково масло

Уникалните свойства на маслото от шипка са били прилагани още през 17 век предимно в рецепти на традиционната медицина. По-късно започва да се използва широко в областта на козметологията.

Шипковото масло, което се нарича още и „течно слънце „, се получава от семената на шипка чрез екстракция с растителни масла.

Как се прави шипковото масло?

Процесът на производство е доста трудоемък. Първо се изсушават семената на растението, след това се смилат и накрая чрез гореща екстракция се получава течност с маслена структура, специфичен аромат, различни цветове (от златисто розово до оранжево, а в някои случаи и кафяво) и донякъде горчив вкус. Благодарение на тази техника, маслото напълно запазва свойствата и лечебните качества на шипката. Съдържа наситени и ненаситени мастни киселини, витамин Е, каротеноиди. От пулпата на шипковите плодчета се получава маслен екстракт от каротеноиди – каротолин, използван подобно на маслото от шипка.

За да направите грижата за кожата на лицето ефективна, можете сами да си направите крем против стареене с шипково масло . Ценните компоненти на крема ще ви помогнат да изгладите бръчките.

Домашно приготвените продукти с шипково масло могат да се ползват като част от рутината за грижа за кожата. Те са чудесна възможност да поддържате кожата си чиста, опъната, мека, с равен, със здравословен и естествен блясък. Само месец след като започнете да го ползвате, ще оцените домашния крем против бръчки с масло от шипки. Ето как можете да си го направите сами у дома.

Шипково масло – ползи

Маслото от шипка съвсем заслужено е получило титлата „цар на натуралните масла“, а свойствата му са много, много разнообразни. Проявява противовъзпалително, антимикробно, тонизиращо, ранозаздравяващо, омекотяващо и витаминизиращо действие.

Крем за лице против стареене с шипково масло

Този крем идеално овлажнява сухата кожа и изглажда фините бръчки.

Необходими съставки за приготвяне на крем с масло от шипка:

• масло от жожоба – 1 с.л.;
• масло от семена на шипка – 1 с.л.;
• масло от ший – 1 с.л.;
• стеаринова киселина – 0,5 с.л.;
• алое вера – 2 с.л. (по възможност се взима сок от растение, ако няма, се купува от аптеката);
• розови листенца (изсушени) – 2 с.л.
• розово масло – 5-6 капки (не е задължително, заменете го с масло, чиито аромат ви допада).

Подготовка и приложение:

• Комбинирате алоето и розовите листенца в кухненски робот в равни пропорции. Смилат се така, че масата да стане хомогенна пяна, изсипвате я я през сито, като премахвате остатъците от венчелистчетата. Слагате така забърканата смес в хладилника.

• Взимате метален съд, в който ще смесите стеариновата киселина, маслото от ший и маслото от жожоба. Налейте малко вода в широка купа, поставете съдовете със сместа във водата. Слагате така подготвената водна баня на слаб огън и държите състава във водата, докато се разтопи.

• Изсипете сместа в подходящ съд. Докато е топла се налива шипковото масло и се разбърква. Охладете на стайна температура.

• Към охладените масла леко изсипвате алоето и розовото масло. Разбъркайте внимателно. Можете да миксер за фрапе.

Вашият крем е готов и може да го използвате.

За целта прехвърляте крема в подходящ, предварително подготвен буркан и го слагате в хладилника.

крем АНТИПИГМЕНТ
АНТИПИГМЕНТ – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *