Как да разберем кои са най-добрите кремове против бръчки

кремове против бръчки

С течение на годините кожата старее, отпуска се, цветът й се променя заради вредните ефекти на околната среда, стреса и слънцето. Тя избледнява и губи предишния си блясък и еластичност. Вместо да лекуваме вече видимите последствия като увисване и промяна на контура, пилинг, торбички под очите, бръчки или пигментни петна, по-добрият вариант е да бъдем проактивни и да поддържаме тургора свеж, хидратиран и защитен. Лицето е проекция на здравето и характера на всеки човек. Затова грижата си заслужава.

Всяка жена трябва да притежава основни козметични продукти като мицеларна вода, почистващ гел, серум, околоочен крем, дневен и/ или нощен крем за лице. Най-дълго обаче кожата контактува с крема – както през целия ден, така и през нощта. Важно е да изберем най-добрия крем за лице против бръчки, за да се харесваме и да се радваме на заслужени комплименти.

Всеки крем притежава конкретни полезни свойства. Избираме сред: подхранващи; хидратиращи; слънцезащитни и подмладяващи. Подхранващите съдържат витамини, докато овлажняващите предотвратяват сухотата, причиняваща бръчки. Слънцезащитните противодействат на лъчите да променят тона. Кремовете против стареене обаче включват почти всички качества – изглаждат, повдигат тъканта и стягат, предотвратяват възпаления и предпазват. Попълват бръчките отвътре навън и правят кожата равна, без вдлъбнатини и дълбоки линии.

Знаем ли какъв тип е кожата ни преди да купим крем против бръчки?

Когато избираме антиейдж крем за своето лице е необходимо да знаем какъв е типът на нашата кожа – суха/ мазна, комбинирана или чувствителна. Дневните кремове са по-леки и в много от тях има слънцезащитни филтри. Нощният крем против бръчки е с по-плътна текстура и е предназначен за обновяване и регенерация когато организмът си почива и се зарежда с нова доза енергия. Отлични възстановяващи, хидратиращи и изглаждащи кремове за лице и тяло можете да изберете от каталога на марката CeraVe.

Ако имаме чувствителна кожа, дори най-ефикасният крем против бръчки, който използва приятелката ни, невинаги ни застрахова от алергична реакция. Прочитането на състава и избягването на веществата, към които имаме непоносимост, е гаранция за откриването на точното средство. За да разберем дали компонентите са подходящи за нас, бихме могли да помолим за мостра в магазина, а след теста – ще сме наясно дали си струва да купим голяма разфасовка.

Проблемната суха кожа създава непрестанно усещане за стягане, повърхността е опъната и дразни. Мазната кожа трябва да се пази от запушване на порите, а нормалната от фини частици прах, слънчева светлина, студ и вятър, които причиняват сухота. Комбинираният епидермис се нуждае от крем против бръчки с противовъзпалителен и овлажняващ ефект.

Стареещата кожа губи своята свежест и еластичност, става на петна и се сбръчква. Кремове за лице с витамините А, Е и В, хиалуронова киселина, колаген и еластин биха били решение. Но често пъти сме изправени пред дилема къде да открием продукт, 100% оригинален? За актуализиране на старите козметични продукти с нови, можете да откриете разнообразие в онлайн магазина за козметика MAKEUP.

Какви са ефектите от съставките в кремовете за лице

Когато човек е запознат с действието на някои вещества, по-бързо и лесно може да се ориентира какво съдържание в антиейдж козметиката да търси:

  • Алоето има противовъзпалителни свойства, бори се с нежеланата пигментация;
  • Морският колаген стяга и хидратира, изравнява тена и изсветлява петна;
  • Аргининът има ботокс ефект, стяга и повдига, регенерира;
  • Пептидите стимулират собствения синтез на колаген. Отпускат мускулите, намаляват мимическите линии и бръчките от гримасите;
  • Маслото от шеа заздравява тъканта. Съдържа минералите Ca и Mg;
  • Хиалуроновата киселина хидратира и отдава влагата много часове, изравнява тена и елиминира старческите петна;
  • Колагенът осигурява защита срещу възпалителни процеси;
  • Пантенолът предотвратява сухота, успокоява и регенерира, редуцира следи от акне и малки белези;
  • Коензим Q10 противодейства на процеса на стареене, защитава срещу вредните ефекти на свободните радикали. 

Много жени предпочитат да използват органична козметика, без минерални масла, парабени и SLS. Големите марки се конкурират, използвайки съставки от ферми с устойчиво земеделие по целия свят. Опаковките и флаконите често са направени от рециклирани продукти. По този начин се щади Земята от свръхпроизводство на пластмаси, които столетия не се разлагат. Когато си задаваме въпроса кой е най-добрият крем за лице против бръчки – важно е да мислим не само за себе си, но и за животните и бъдещите поколения, които ще носят последиците от изхвърлените ни опаковки, чието разграждане е проблем, тъй като всяка минута дневно в моретата и океаните попадат около 15 тона отпадъци.

 

Никоя жена не трябва да забравя правилната грижа и всеки от ритуалите – почистване, тонизиране, нанасяне на серум и антиейдж крема за лице. Постоянната употреба на слънцезащита през всеки сезон на годината ще предотврати пигментации, сухота и преждевременно стареене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *