Лесен и ефективен начин за намаляване на високо кръвно налягане

Проблемът на пациентите с високо кръвно налягане е, че те приемат доста лекарства, които имат много странични ефекти

високо кръвно налягане
По-важно е, че те (лекарствата) в крайна сметка спират да действат и хората продължават да страдат от високо кръвно налягане.

Има, обаче лесен, надежден, ефективен и безопасен начин за намаляване на кръвното

Много хора все още не знаят, че е възможно да се отърват от проблема с помощта на сравнително безопасен метод. Той не причинява странични ефекти и не оказва неблагоприятно въздействие върху човешкия организъм.

Д-р София Доринская

София Доринская е дипломиран психиатър, но е по-известна като водеща на видеоканал в Youtube. В него Доринская дискутира интересни теми и помага да се разберат най-належащи здравословни проблеми, благодарение на медицината, основана на доказателства.

В тази статия специалистката обяснява защо комбинацията магнезий и витамин В6 е идеална за хора с високо кръвно налягане, както и кой вид магнезий е най-добре да се използва.

В природата съществува ефективно и безопасно средство, което може да помогне на хипертониците.
Това е минералът магнезий , който в комбинация с витамин B6 му помага да проникне в клетките и да намали високото кръвно налягане.

Приемът на хранителни добавки, съдържащи минерала магнезий, помага за премахване на неприятните признаци на нарушенията и подобряване на сърдечната дейност при хипертония.

Още полезни действия на магнезия, които съвсем не се ограничават до този списък:

– предотвратява образуването на кръвни съсиреци;
– отпуска централната нервна система;
– косвено допринася за понижаване нивата на кръвната захар;
– предотвратява образуването на холестеролни плаки в лумена на вените и артериите;
– инхибира развитието на атеросклероза;
– облекчава вазоспазма.

Магнезиевите препарати за хипертония отдавна са доказали своята ефективност, но поради различни причини често забравяме за тях.

Тази комбинация от магнезий и витамин В6 е представена в такива хранителни добавки, като: „Magne + B6“ на Санофи и „Magnesium with Vitamin B6“ на Солгар.

Защо магнезият и витамин В6 са толкова добър тандем и как работят заедно?

Магнезият и витамин В6 са основни хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да остане здраво. Липсата на някое от тях може да се отрази негативно на начина, по които функционира човешкия организъм.

И двете хранителни вещества помагат в борбата с умората и допринасят за нормалния енергиен метаболизъм. От тях зависи нормалната функция на нервната система, протеиновия синтез и психологически статус.

Когато се прилагат заедно, свойствата им се умножават. Някои проучвания показват, че добавянето на витамин B6 към магнезиевите добавки има синергичен ефект върху него. Витамин B6 е водоразтворимо органично хранително вещество, което участва в транспорта на магнезий през клетъчните мембрани чрез образуването на хелати. По този начин той помага на магнезия да достигне до местата, където е необходима неговата функция, като оптимизира бионаличността му и ефективно предотвратява дефицита на този минерал в определени органи.

При избора на магнезиева добавка е важно да се вземе предвид източникът, от който идва, тоест чистотата на съставките и тяхната бионаличност. Също така е много важно да проверите дали освен магнезий съдържа и други хранителни вещества, като витамин В6, които повишават усвояването му.

В момента има голямо разнообразие от магнезиеви добавки

Една от най-малко бионалични форми е магнезиевият оксид, който все още присъства в много от тях. Чистотата на тази съставка е около 60%, но е почти неразтворима и не се абсорбира добре (между 5-10%). В допълнение, оксидът и други соли като магнезиев сулфат, карбонат или фосфат са тези, които причиняват най-много дисбаланси на чревно ниво, когато се изисква високо снабдяване с елементарен магнезий.

По-бионалична алтернатива е магнезиевият цитрат, който се абсорбира 4-5 пъти повече от оксида. Освен това е един от най-бионаличните източници на магнезий. В допълнение, той се понася много по-добре и предизвиква по-малко стомашно-чревен дискомфорт, когато са необходими високи дози магнезий.

Много професионалисти препоръчват приемането на тези добавки на празен стомах, за да се насърчи тяхното усвояване или преди лягане, ако целта е насърчаване на съня и релаксацията.

Затова, ако имате хронични стомашни неразположения, купете магнезиев цитрат и витамин В6 отделно и ги приемайте заедно.

Източници на магнезий и препоръчителна дневна доза

Магнезиевият дефицит често се диагностицира погрешно, тъй като симптомите му могат да бъдат объркани с други заболявания. Поради тази причина трябва да сме нащрек за сигналите, които тялото ни изпраща. Сред най-честите симптоми са: мускулни болки, спазми, синдром на неспокойните крака, мигрена, умора, депресия, липса на концентрация, хипертония, безсъние и други.

За щастие има голямо разнообразие от храни, богати на магнезий, като зеленолистни зеленчуци, какао, ядки, зърнени храни и бобови растения. Въпреки това, не всички хора имат еднакъв капацитет за асимилация и поради нездравословния начин на живот, който някои следват, и стреса, на който сме подложени в ежедневието, нивата на магнезий може да не са достатъчни. Затова трябва да се използват хранителни добавки.

Според Европейския орган за безопасност на храните (EFSA) препоръчителното дневно количество магнезий от 18-годишна възраст е 420 mg за мъже и 320 mg за жени.

Ако сте взели 6 таблетки от хранителната добавка с магнезий и витамин В6 и кръвното налягане не се нормализира, тогава може да се окаже, че милиграмите магнезий в таблетките са били ниски. Затова обърнете внимание на състава, посочен на опаковката.

Витамин B6 има почти отлични диуретични свойства, а в комбинация с магнезия, това са естествените вещества, които връщат нормалните граници на кръвното налягане. Един такъв тандем винаги работи отлично.

Редовен прием на магнезий и витамин B6 се препоръчва както като превантивна мярка срещу високо кръвно налягане, така и като част от лечението при пациенти с доказана хипертония. Преди това трябва да се консултирате с вашия лекар.

Източник: www.dorinskaya.com

гривна кръвно
Магнитна гривна против високо кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *