Полезни билки при отравяне с гъби

Отравянето с гъби, известно още като мицетизъм, е следствие на поглъщане на токсични вещества, съдържащи се в някои видове гъби. Симптомите на гъбното отравяне варират от лек стомашно-чревен дискомфорт до смърт. Има няколко разновидности гъби, които са силно отровни.Билкарите в продължение на много години лекуват с две основни билки отравянията с гъби.Тези билки са бял трън и сибирски жен-шен.

Бял трън – произхожда от Средиземноморския регион и получава името си от млечно-бялото вещество, което излиза от листата му, когато са смачкани. Семената на белия трън се състоят от три компонента наричани силимарин. Билкарите използват белия трън при отравяне с гъби. Екстракт от бял трън напълно неутрализира токсичния ефект от отровните гъби, ако се даде на отровения в рамките на 10 минути след приема на отровните гъби. Тя може също така значително намаляване на токсичните ефекти върху черния дроб, ако се прилага в рамките на първите 24 часа. При проучване направено в Швейцария учените са установили, че лечението на пациенти със семена от бял трън е много по-успешно от лечението с традиционна медицина. Препоръчителната доза е 140 милиграма силимарин три пъти на ден. Изключително рядко се появяват странични ефекти при лечението със семена от бял трън, които включват гадене, уртикария, сърбеж или болки в ставите.

Сибирски жен-шен – тази билка е добре известен адаптоген известен с това, че стимулира имунната система и повишава енергиините нива. Сибирският жен-шен е бил използван в китайската народна медицина в продължение на хиляди години. Последните проучвания показват, че стъблата на това растение съдържат полизахариди, за които се смята, че засилват функцията на черния дроб и заради това се използват при лечението на отравяния с гъби. Препоръчителната доза е 3 грама сух корен от жен-шен по веднъж на ден в продължение на един месец.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Полезни билки при отравяне с гъби

  1. Pingback: Шок! Яденето на пръст е полезно за стомаха?! | Лекува нет

  2. Pingback: Да заменя ли предписаното лекарство от европейски доктор, с това на доктор от китайската медицина? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *