4 „вредни“ храни, които всъщност са полезни за здравето

Шоколадът и пицата всъщност са полезни

В продължение на дълги години специалистите по хранене са смятали, че тези храни са вредни за човешкия организъм. Всички тези храни са получили съвсем незаслужено тази лоша репутация. На този етап учените твърдят, че не е нужно да ги избягвате, тъй като по никакъв начин не вредят на здравето…

Ето кои са тези храни:

Шоколад

Не може шоколад, който съдържа над 70% какао, да е вреден за здравето ви, категорични са учените. Разбира се, тук е мястото да се направи изричната уговорка, че това важи само в случай, че не прекалявате с този продукт. Иначе шоколадът с високо съдържание на какао е доста полезен. Той помага на мозъка ви да остане активен по-дълго време, понижава нивата на лошия холестерол, намалява значително риска от удар и възстановява гъвкавостта на артериите.

Пица

В случай че сте си приготвили вкусна домашна пица, няма повод да се притеснявате за здравето си. Дори напротив – тя може да бъде с добра хранителна стойност, ако сте подбрали правилно съставките. Можете да превърнете пицата в здравословна смес от протеини, зеленчуци и съвсем малко въглехидрати (ако тестото ви е направено от пълнозърнесто брашно).

вредни храни
Пицата е полезна, ако е домашна

Бял ориз

Причините, поради които трябва да консумирате този продукт, са няколко. Една от тях е, че той е лесно смилаем и в този ред на мисли – не създава проблеми на храносмилателната система. Освен това не съдържа глутен. Другата полза от консумацията на бял ориз е, че абсорбира токсините. Поради тази причина би било добре да консумирате бял варен ориз, когато ви измъчват стомашни болки.

Кафе

Макар мнозина да го определят като порок, увреждащ нервната система и водещ до сърдечни проблеми, то тази напитка съвсем не е вредна за здравето. Според новите изследвания кафето не само подобрява мозъчната дейност, а и предотвратява сърдечните заболявания.

Източник:woman.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *