Апарат открива тумор на ниво клетка и го унищожава

Диагностицирането и лечението на рак има нужда от съвременна и надеждна апаратура. На добрата техника се дължи все по-високата преживяемост и точна диагностика, що се отнася до онкологичните заболявания

тумор
Александровска болница може да се похвали с 39 нови апарати за ранна диагностика на туморни заболявания. През последните четири години с тях беше оборудван Центъра за диагностика и лечение на онкологични заболявания.

Над 3000 хоспитализирани пациенти с туморни заболявания разчитат на модерната апаратура. Повече подробности ще научим от д-р Чавдар Еленков – управител на Диагностично-консултативния блок към „Александровска“.

Д-р Чавдар Еленков

Знае се, а и практиката го е доказала, че колкото по-рано се открие рака, толкова по-голяма вероятност има той да бъде излекуван. За тази цел в „Александровска“ се прилага конфокалната ендоскопия за диагностика на дебелото черво. Ендоскопията се прави още на ниво клетка. По този начин не само се установява туморното заболяване, но може и да бъде излекувано, казва д-р Чавдар Еленков.

Какво точно представлява самата ендоскопия и как се извършва?

Модерната апаратура позволява да бъде прегледано дебелото черво отвътре. Специалната и много чувствителна техника е в състояние да идентифицира болната от нормалната клетка. Щом разпознае туморната клетка, апаратът я изгаря. Целият процес се следи на екран. По този начин само с една процедура пациентът е максимално защитен от развитието на туморно заболяване.

Този вид апаратура открива рак на дебелото черво още преди да са се появили първите симптоми. В „Александровска“ болница има още няколко, подобни на този апарат. С тяхна помощ става откриването на туморни заболявания на пикочния мехур, уретера и бъбречното легенче, казва д-р Еленков. Те обаче не са с толкова големи възможности, за да отличават всяка туморна клетка, а регистрират вече получили се образования.

В „Александровска“ болница иновации има и в областта на хирургията.

Софийската болница разполага с многофункционална електрохирургична платформа за лечение на онкологични заболявания в коремната област. Сред пациентите е познат и като ултразвуков нож. С негова помощ операциите се извършват безкръвно.

Повече информация може да получите на:

гр. София,
ул. „Св. Георги Софийски“ № 1

Телефон: 02 9230 750 – Регистратура (ДКЦ „Александровска“)

Както и:

Д-р Чавдар Еленков

Тел.:02/ 9230 815
Е-mail: eldosof@hotmail.com

Източник: clinica.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *