Народна медицина помага при аритмия

Здравейте, аз съм на 57 години. Преди месец за първи път без никак от ритъм. След направената инжекция от „Бърза помощ “ се оправих, но преди два дни отново се слу­чи същото. Не искам да прибягвам до лекарства, затова ви моля да ми препоръчате някои билкови рецепти, ефективни при аритмия.

Димитрина Янева, София

Появата на аритмия от каквото и да е естество налага сериозен анализ от кардиолог, за да се прецени налага ли се лечение и какво точно да е то. Защото появата на вид аритмия може да бъде първият симптом на заболявания като високо артериално налягане, исхемична болест на сърцето, кардиомиопатии, болести на щитовидната жлеза и други. Тоест простото симптома­тично лечение на този проблем може да е неправилно, без да се познава подлежащо­то първично заболяване. Наблюдават се няколко вида сърдечна аритмия. Причини за появяването й могат да бъдат нервно­психична преумора, някои инфекциозни забо­лявания, тютюнопушене и др. Абсолютната аритмия (абсолютно неправилен ритъм) почти винаги се наблюдава при органично увредено сърце (сърдечен порок, инфаркт, при повишено кръвно налягане, миокардиос клероза и др.). От време на време са усещат прескачания на сърцето. При абсолютната аритмия може да се появи задух, виене на свят, дори загуба на съзнанието. Необхо­дими са почивка, лека, природосъобразна хра­на и спокойствие. Ко­гато сърцето е здра­во, необходимо е общо укрепване на нервната система. При увреде­но сърце лечението се провежда от лекар специалист.

НАРОДНАТА МЕДИЦИНА ИЗПОЛЗВА СЛЕДНОТО ЛЕЧЕНИЕ:

Сутрин, обед и вечер, половин час преди ядене вземайте по една супена лъжица от следната смес: 500 г чист нектарен мед, 12 зелени листа от индрише, 20 ядки от сладки бадеми и 10 ядки от праскови (счукани в дървен хаван), 3 месести лимона (смлени на ситно, заедно с корите без семките), 1 чаена лъжичка канела на прах и по 12 г чиста валерианова тинктура и тинктура от глогов цвят.

Вземаме ситно нарязани от следните билки: 100 г стрък пелин; по 40 г от стрък дяволска уста, цвят глог; по 30 г от шишар­ки хмел, листа мента, листа маточина; по 20 г от стрък лазаркиня, корен дилянка; 25 г стрък горицвет. Смесваме ги добре. Две супени лъжици от сместа заливаме с 500 мл вряла вода и оставяме да киснат 2 часа. Пие се по 1 кафеена чашка преди ядене 3 пъти дневно.

Една супена лъжица лис­та от розмарин се заливат с 400 мл вряла вода. Оста­вяте да киснат 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди ядене. Тази ре­цепта помага и при задух, болки в стомаха и умствена преумора.

Разбиват се с миксера 4 лимона и се раз­бъркват с 500 г чист мед. Към тази смес се добавят 20 листа индрише с дръжките, 20 бадемови ядки, счукани в дървено хаванче, и 1 супена лъжица канела. Всичко се смесва добре и се взема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 2 часа след ядене.

Вземат се ядките от костилките на 40 праскови и 30 грама сакъз (медицинска дъв­ка). Всичко се счуква и се смесва с половин килограм мед и 400 г краве масло. Разбърква се добре. Взема се по една супена лъжица сутрин и вечер преди ядене.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *