Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народна медицина помага при аритмия

Здравейте, аз съм на 57 години. Преди месец за първи път без никак от ритъм. След направената инжекция от „Бърза помощ “ се оправих, но преди два дни отново се слу­чи същото. Не искам да прибягвам до лекарства, затова ви моля да ми препоръчате някои билкови рецепти, ефективни при аритмия.

Димитрина Янева, София

Появата на аритмия от каквото и да е естество налага сериозен анализ от кардиолог, за да се прецени налага ли се лечение и какво точно да е то. Защото появата на вид аритмия може да бъде първият симптом на заболявания като високо артериално налягане, исхемична болест на сърцето, кардиомиопатии, болести на щитовидната жлеза и други. Тоест простото симптома­тично лечение на този проблем може да е неправилно, без да се познава подлежащо­то първично заболяване. Наблюдават се няколко вида сърдечна аритмия. Причини за появяването й могат да бъдат нервно­психична преумора, някои инфекциозни забо­лявания, тютюнопушене и др. Абсолютната аритмия (абсолютно неправилен ритъм) почти винаги се наблюдава при органично увредено сърце (сърдечен порок, инфаркт, при повишено кръвно налягане, миокардиос клероза и др.). От време на време са усещат прескачания на сърцето. При абсолютната аритмия може да се появи задух, виене на свят, дори загуба на съзнанието. Необхо­дими са почивка, лека, природосъобразна хра­на и спокойствие. Ко­гато сърцето е здра­во, необходимо е общо укрепване на нервната система. При увреде­но сърце лечението се провежда от лекар специалист.

НАРОДНАТА МЕДИЦИНА ИЗПОЛЗВА СЛЕДНОТО ЛЕЧЕНИЕ:

Сутрин, обед и вечер, половин час преди ядене вземайте по една супена лъжица от следната смес: 500 г чист нектарен мед, 12 зелени листа от индрише, 20 ядки от сладки бадеми и 10 ядки от праскови (счукани в дървен хаван), 3 месести лимона (смлени на ситно, заедно с корите без семките), 1 чаена лъжичка канела на прах и по 12 г чиста валерианова тинктура и тинктура от глогов цвят.

Вземаме ситно нарязани от следните билки: 100 г стрък пелин; по 40 г от стрък дяволска уста, цвят глог; по 30 г от шишар­ки хмел, листа мента, листа маточина; по 20 г от стрък лазаркиня, корен дилянка; 25 г стрък горицвет. Смесваме ги добре. Две супени лъжици от сместа заливаме с 500 мл вряла вода и оставяме да киснат 2 часа. Пие се по 1 кафеена чашка преди ядене 3 пъти дневно.

Една супена лъжица лис­та от розмарин се заливат с 400 мл вряла вода. Оста­вяте да киснат 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди ядене. Тази ре­цепта помага и при задух, болки в стомаха и умствена преумора.

Разбиват се с миксера 4 лимона и се раз­бъркват с 500 г чист мед. Към тази смес се добавят 20 листа индрише с дръжките, 20 бадемови ядки, счукани в дървено хаванче, и 1 супена лъжица канела. Всичко се смесва добре и се взема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 2 часа след ядене.

Вземат се ядките от костилките на 40 праскови и 30 грама сакъз (медицинска дъв­ка). Всичко се счуква и се смесва с половин килограм мед и 400 г краве масло. Разбърква се добре. Взема се по една супена лъжица сутрин и вечер преди ядене.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *