Какви са причините за отслабналата потентност?

Искам да ми отговорите на един въпрос, който много ме вълнува. Аз съм на 52 години. Допреди няколко месеца нямах никакви проблеми с потентността и си бях един нор­мален мъж. Оказа се, обаче, че имам проблеми с простатата, защото уринирането ми стана затруднено, а заедно с това изчезна и половото ми влечение. Лекарят ми каза, че имам аденом на простатата. Свързано ли е това с потентността?

Веселин Петров, Силистра

Не, изменението в половото ви влечение може да е настъпило поради други причини, по-скоро поради друго заболяване. Затова е необходимо да се обърнете към специалист, който ще ви помогне да откриете точната при­чина. Намалената потентност може да се дължи на определени хормонални изменения в организма ви, а също така и поради Възникнали сърдечносъдови проблеми. Затова трябва да си напра­вите изследвания, за да видите какво е нивото на кръвната ви захар, да видите какво е състоянието на хормоналния ви фон и най-накрая – не е зле да си напра­вите и доплерография на кръвоносните съдове на половия член. По този начин лекарят ще може да види истинската причина за вашия проблем и ще ви пред­пише подходящо лечение. Моят съвет е да не отлагане посещението си при специалиста, защото Всяко забавяне във времето задълбочава проблема и понякога само поради тази причина той става необратим.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *