За да не страдате цял живот от синузит, опитайте китайският лечебен масаж на Даян Стейн

Лечението на синузит може да бъде дълго и трудно. комбинирането на терапиите помага за по-бързото овладяване на това заболяване

синузит

За да не страдате вечно от болките по време на синузит, за да не ви измъчва запушен нос и сухото гърло, предлагаме масажната техника на Даян Стейн.

Даян Стейн е практикуващ рейки терапевт автор на много книги и статии, между които е и бестсейлърът „Китайско изцеление и акупресура“.

 

Как да си помогнем сами при лечението на синузит? Лесен китайски масаж, препоръчан от Даян Стейн

Масаж – това е основен метод за лечение и профилактика на много заболявания. Затова и лечението на синузит съвсем не е изключение!

Коварната болест синузит може да атакува, когато най-малко очаквате. Зимата съвсем не е нейният любим сезон. Синузитът може да бъде предизвикан и през лятото, както и през пролетта.

Проявленията на синузита нарушават пълноценният ритъм на живот. Лечението на това заболяване все още е обвито в полемика. Единственото надеждно средство за борба със затрудненото дишане и болката в главата е народната и алтернативна медицина.

Акупресурата е изключително полезен метод за самопомощ при възпалително заболяване на максиларния синус.

 

Как да направим сами лесен полезен точков масаж при синузит?

Акупресура или точков масаж – това е метод на лечение, който идва при нас от древен Китай. Нищо чудно, че този метод е предпочитан и от водещи експерти в областта на съвременната медицина, тъй като ефектът е зашеметяващ. Затова масажът на максиларния синус, както и на другите синуси е добра симптоматична терапия, която може да облекчи главоболието, задръстването и отока.

масаж при синузит

Масажирането на активните точки може да елиминира обща токсичност на организма, за да се намали температурата на тялото, и дори да се ускори процеса на възстановяване на тъканите. Акупресура на синусите може да се превърне в истинско спасение за онези пациенти, при които никое лечение не дава резултат.

 

Точки на въздействие

1. Центърът на челото

Въздействието върху тази област ще помогне за облекчаване на напрежението в мускулите.

2. Районът между веждите

Масажирането в тази област ще облекчи главоболието и ще намали отоците.

3. Външните стени на носа

В китайската медицина наричат тази област „крила на носа“. Лекият масаж на външните стени на носа има силен ефект върху синузита.

Подпрете брадичката с палците на двете ръце, а с показалците започнете да поглаждате носа от точката между очите и надолу – до ноздрите.

4. Скула

Масаж трябва да се прави в областта на ябълчната кост, перпендикулярна на зениците. Този масаж помага за премахване на секрети от синусите.

5. Районът между ключицата и гръдната кост

Акупресура в тази област ще ви помогне да се справите с болките в гърлото, които се появяват почти при всеки пациент със синузит.

6. В основата на черепа

Масажът областта над шийните прешлени в основата на черепа насърчава премахването на съпътстващото главоболие.

китайски масаж за синузит

Всички движения трябва да бъдат леки и гладки. Те могат да се с леко натискане, въртене или галене. Сесията трябва да се извършва в продължение на 10-15 минути най-малко 3 пъти на ден в продължение на 15-30 кликвания на обсега на въздействие.

Продължителността на лечението с масаж е 10 до 15 дни.

При хроничен синузит курсът на лечение може да продължи до 1 месец. Като правило, при липса на противопоказания положителният резултат идва след 2-3 сесии.

Като всеки друг метод за лечение, акупресурата на синусите има своите противопоказания. Вие не можете да извършите масаж при следните условия:

 

Противопоказания на масажа на синусите

  • Алергични реакции, акне, лезии или тумори в областта на влияние.
  • Акупресурата е противопоказна по време на бременност.
  • Наличието на гнойно съдържание в комбинация с висока телесна температура
  • Доброкачествени и злокачествени неоплазми.
  • Психични разстройства.
  • Не забравяйте! Акупресура може да се практикува само след лечение, предписано от УНГ лекар. Акупресурата винаги се комбинира с лекарствена терапия и рехабилитация.
  • Източник: acupressurepointsguide.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *