Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За да не страдате цял живот от синузит, опитайте китайският лечебен масаж на Даян Стейн

Лечението на синузит може да бъде дълго и трудно. комбинирането на терапиите помага за по-бързото овладяване на това заболяване

синузит

За да не страдате вечно от болките по време на синузит, за да не ви измъчва запушен нос и сухото гърло, предлагаме масажната техника на Даян Стейн.

Даян Стейн е практикуващ рейки терапевт автор на много книги и статии, между които е и бестсейлърът „Китайско изцеление и акупресура“.

 

Как да си помогнем сами при лечението на синузит? Лесен китайски масаж, препоръчан от Даян Стейн

Масаж – това е основен метод за лечение и профилактика на много заболявания. Затова и лечението на синузит съвсем не е изключение!

Коварната болест синузит може да атакува, когато най-малко очаквате. Зимата съвсем не е нейният любим сезон. Синузитът може да бъде предизвикан и през лятото, както и през пролетта.

Проявленията на синузита нарушават пълноценният ритъм на живот. Лечението на това заболяване все още е обвито в полемика. Единственото надеждно средство за борба със затрудненото дишане и болката в главата е народната и алтернативна медицина.

Акупресурата е изключително полезен метод за самопомощ при възпалително заболяване на максиларния синус.

 

Как да направим сами лесен полезен точков масаж при синузит?

Акупресура или точков масаж – това е метод на лечение, който идва при нас от древен Китай. Нищо чудно, че този метод е предпочитан и от водещи експерти в областта на съвременната медицина, тъй като ефектът е зашеметяващ. Затова масажът на максиларния синус, както и на другите синуси е добра симптоматична терапия, която може да облекчи главоболието, задръстването и отока.

масаж при синузит

Масажирането на активните точки може да елиминира обща токсичност на организма, за да се намали температурата на тялото, и дори да се ускори процеса на възстановяване на тъканите. Акупресура на синусите може да се превърне в истинско спасение за онези пациенти, при които никое лечение не дава резултат.

 

Точки на въздействие

1. Центърът на челото

Въздействието върху тази област ще помогне за облекчаване на напрежението в мускулите.

2. Районът между веждите

Масажирането в тази област ще облекчи главоболието и ще намали отоците.

3. Външните стени на носа

В китайската медицина наричат тази област „крила на носа“. Лекият масаж на външните стени на носа има силен ефект върху синузита.

Подпрете брадичката с палците на двете ръце, а с показалците започнете да поглаждате носа от точката между очите и надолу – до ноздрите.

4. Скула

Масаж трябва да се прави в областта на ябълчната кост, перпендикулярна на зениците. Този масаж помага за премахване на секрети от синусите.

5. Районът между ключицата и гръдната кост

Акупресура в тази област ще ви помогне да се справите с болките в гърлото, които се появяват почти при всеки пациент със синузит.

6. В основата на черепа

Масажът областта над шийните прешлени в основата на черепа насърчава премахването на съпътстващото главоболие.

китайски масаж за синузит

Всички движения трябва да бъдат леки и гладки. Те могат да се с леко натискане, въртене или галене. Сесията трябва да се извършва в продължение на 10-15 минути най-малко 3 пъти на ден в продължение на 15-30 кликвания на обсега на въздействие.

Продължителността на лечението с масаж е 10 до 15 дни.

При хроничен синузит курсът на лечение може да продължи до 1 месец. Като правило, при липса на противопоказания положителният резултат идва след 2-3 сесии.

Като всеки друг метод за лечение, акупресурата на синусите има своите противопоказания. Вие не можете да извършите масаж при следните условия:

 

Противопоказания на масажа на синусите

  • Алергични реакции, акне, лезии или тумори в областта на влияние.
  • Акупресурата е противопоказна по време на бременност.
  • Наличието на гнойно съдържание в комбинация с висока телесна температура
  • Доброкачествени и злокачествени неоплазми.
  • Психични разстройства.
  • Не забравяйте! Акупресура може да се практикува само след лечение, предписано от УНГ лекар. Акупресурата винаги се комбинира с лекарствена терапия и рехабилитация.
  • Източник: acupressurepointsguide.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *