Калъп сапун под завивките – спешна помощ при неспокойни крака и крампи /ВИДЕО/

Ако имате синдром на неспокойните крака или крампи, може да пробвате този интересен метод

sapun
Вероятно сте чували за проблема синдром на неспокойните крака, а най-вероятно и вие самите сте имали мускулни крампи от време на време. Но, ако все още не сте нито чували, нито сте имали проблем с неспокойните крака, тогава трябва да знаете, че това са условия, които се случват през нощта, когато се опитвате да заспите. Тези усещания могат да бъдат изключително болезнени и разочароващи, а понякога е твърде вероятно да не можем да се справим.

Синдром на неспокойните крака е неврологично заболяване, което произвежда неприятни усещания в краката, докато човек е в покой. Основната причина за синдром на неспокойните крака е неизвестна, но има някои ситуации, които са свързани с това усещане, като например: бъбречна недостатъчност, диабет, консумация на алкохол, употреба на лекарства, и бременност.

Крампите са неприятни изтръпвания на краката, които са придружени с болка. Появяват се при хора, които прекарват прекалено много време на едно място, обездвижени са, но в същото време се наблюдават и при активно спортуващи. Причината, поради която са факт тези усещания не е много ясна. Повечето лекари я свързват с дефицита на магнезий.

Забележка: вие трябва да знаете, че има някои други неща, които можете да направите. Те също могат да помогнат за спиране синдрома на неспокойните крака и крампите. Някои от тях включват масажи, топла вана или душ, достатъчно вода за пиене и правилното хранене.

И да, има едно просто нещо, което също може да се направи вечерта, за да се спрат неспокойните крака и да се успокоят крампите. Какво е то?

Просто поставете калъп сапун под вашата завивка, там където са краката ви, в долния край на леглото. Може да го пъхнете под чаршафа, така, както е показано на снимката, а може и да го оставите свободно. Знаете ли, че почти 42% от хората, които страдат от крампи на краката или синдром на неспокойните крака използват този странен сапунен трик, за да спят спокойно? И сега най-вероятно се питате – защо става това и как точно работи този трик? Е, дори и медицинските експерти не са сигурни, но някои смятат, че магнезиевият сулфат в сапуна спира проблема.

Това е така, защото магнезиевият дефицит е водеща причина за неспокойните крака и крампите. Известният д-р Оз казва, че трябва да използвате лавандулов сапун, защото той помага за отпускане на мускулите с естествената си миризма. И ние напълно съгласен.

Но, ако нямате лавандулов сапун, достатъчно е просто да си купите сапун, който съдържа магнезиев сулфат. Това лесно може да разберете, ако прочетете етикета…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *