Нашият организъм не се нуждае от имуностимулатори!

Силната имунна система е в основата на здравето ни, но това не означава, че трябва да злоупотребяваме с имуностимулиращите медикаменти и билки!

Рекламите в тази област са много агресивни и ни обещават едва ли не да станем неуязвими към всички болести! А това въобще не е така! Напротив, организъм, който непрекъснато тъпчете с имуностимулатори в един момент не може сам да се справи и с най-лекото заболяване, защото очаква да го стимулирате.

Ехинацея
Ехинацея

Помислете много добре преди да се тъпчете вие и децата ви с имуностимулатори. И вижте за какво да внимавате:

1. Въздействието на имуностимулаторите не е проучено до края.

  1. Имуностимулаторите могат да доведат до тежки алергии или автоимунно заболяване.
  2. При изтощен организъм, умора, чести инфекции и други симптоми, може да се окаже, че имате анемия от липсата на желязо или друг проблем. В този случай употребата на имуностимулатори няма да реши проблема.
  3. При бременни жени намаленият имунитет е физиологично обусловен, за да може организмът да понесе бременността. Повишаване активността на клетките, които унищожават чуждите протеини, може да доведе до прекъсване на бременността.
  4. Малките деца изграждат естествен жизненоважен имунитет, когато се организмът им се среща с вируси. С подходящи грижи, разнообразна храна и чиста вода те ще бъдат здрави и силни. Но, ако непрекъснато давате на малкото дете имуномодулатори при лечение на всеки вирус, това ще доведе до обратен ефект и имунната му система няма да се научи да се справя дори със слаби вируси.
  5. При наличието на автоимунни заболявания не се приемат имуностимулатори, защото може да настъпят сериозни усложнения.
  6. Същото се отнася и за астма. Приемането на имуномодулатори може да предизвика алергична реакция, която допълнително да усложни хода на болестта.
  7. Странични ефекти

Повечето имуностимулатори се предлагат като хранителни добавки и не изброяват страничните ефекти и фармакодинамиката, тъй като не са преминали необходимите клинични изпитвания. В същото време някои недобросъвестни лекари продължават да ги предписват за всякакви възможни болести, вариращи от полово предавани инфекции до инфаркт и инсулт!

Така че, увеличавайте имунитета си като се храните редовно и разнообразно и особено – не давайте на децата имуностимулатори, а ги оставете да тичат и да се закаляват!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *