ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За алергично дете – подходяща среда

Това е едно от най-важните условия за здравето на хлапетата, които страдат от този проблем. Вижте как да облекчите живота на детето при различните видове алергии.

alergia deteЧист дом

Алерген всъщност е не самият домашен прах, а компонентите, които се включват към него. Дразнители могат да бъдат козината на животните, спорите на плесените, остатъчните продукти от жизнените функции на насекомите.

А основният алерген са домашните акари, които се съдържат в нашите вещи, преди всичко – в матраците и възглавниците, които е полезно периодично да подлагате на основно почистване, особено ако при някого от семейството се появят признаци на алергия.

Симптоми на битовата алергия:

  • хрема
  • често и многократно кихане
  • смъдене в очите
  • сълзене
  • кашлица.

Профилактика

Като начало е важно да намалите броя на местата, където се трупа прах: махнете плътните платнени завивки, килимите, пердетата можете да замените с щори, заменете платнената дамаска с кожена. Ако детето спи с плюшени играчки, редовно ги изпирайте.

Прането на спалното бельо е добре да се извършва всяка седмица на 60°С. Заменете възглавниците и юрганите от пух, пера и вата със синтетични. Те са хипоалергенни и издържат често пране. Но, разбира се, трябва да внимавате и с изкуствените материи, защото към някои от тях се развиват контактни алергии.

Ежедневно правете влажно почистване, а с прахосмукачка – 2 пъти в седмицата.

Използвайте овлажнители за въздух.

Не пускайте домашните животни в помещенията, където спите – особено в детската стая.

Отделете специално внимание на средствата за почистване. Използването на битова химия в големи количества, се отразява негативно на здравето на децата, особено на алергичните. По-добре е да се насочите към натурални средства. Например към парата – по-точно към онези прахосмукачки, които почистват и овлажняват въздуха в процеса на чистене.

Проблемното докосване

Контактната алергия възниква непосредствено при съприкосновение с дразнителя. Най-често негативна реакция предизвикват вълната, синтетиката, битовата химия и козметика.

Симптоми на контактната алергия:

  • кожата се зачервява в отделни участъци
  • обриви във вид на червени точки и петна
  • сърбеж
  • сухота и люшене на кожата
  • напуквания и ранички.

Профилактика

Избягвайте прекомерната употреба на битова химия особено на препарати с амоняк, хлор, фенол и др. алергени и твърде агресивни съставки.

Съхранявайте битовата химия и козметиката в плътно затворени съдове на недостъпни за децата места. Обърнете внимание и на средствата за лична хигиена – нека да бъдат хипоалергенни.

Вместо прахове използвайте гелове – често при децата се получава реакция към праховете за пране.

Тя се забелязва най-вече на местата, където дрехите се докосват плътно до тялото. Не по-малък дразнител може да бъдат шампоанът или кремът. Затова е важно добре да изплаквате прането, да внимавате и при къпането на детето – важно е да отмивате напълно миещото средство. Използвайте екологично чисти сред-ства за пране и чистене и натурални сапуни и шампоани. В много от случаите органичната козметика е по-безопасна: в нея отсъстват синтетичните примеси, които често предизвикват раздразнения по детската кожа.

Сезонните алергии

Основният сезонен алерген е цветният прашец и по-скоро – съдържащите се в него белтъци. Алергичната хрема може сериозно да се отрази на здравето на детето. Например е доказано, че хората с полиноза страдат по-често от остри респираторни вирусни инфекции. Затова имайте предвид кога цъфтят растенията, които дразнят вашето дете, и се съобразявайте с това. През ранна пролет започват да цъфтят брезите, тополите, дъбът, ясенът, кленът. В началото на лятото се появяват пухчетата на тополите, които сами по себе си са безобидни, но разнасят цветен прашец на километри. През септември и октомври най-силна концентрация на полени има в районите с растения от семейство житни, копривови, конопови и някои плевели.

Симптоми на сезонна алергия:

  • сърбеж и парене в носа
  • често кихане на пристъпи
  • обилно отделяне на слуз от носа
  • раздразнителност на лигавицата на очите, сърбеж и зачервяване на клепачите сълзене, дразнене от светлина, усещане за „пясък“ в очите.

Профилактика

Личната хигиена на детето е много важна – добре е да се къпе два пъти на ден, а в сезона на цъфтеж на растенията, към които има алергия, е добре косата да се мие ежедневно, у всеки ден правете влажно почистване на дома. “

Водете дневник за състоянието на детето – това ще помогне на алерголога да подбере лечение и да предотврати проявите на алергия в бъдеще.

Следете за храненето на детето. Изключете от менюто му продуктите с много добавки и подобрители. Препоръчително е по време на цъфтежа на растенията алергени да не давате на детето череши, ябълки, ягоди, вишни, праскови, кайсии, картофи, мед и орехи.

Посъветвайте се с лекар какво лекарство срещу алергия да приема детето по време на изострянето на алергията. Новите препарати имат тройно действие – антиалергично, антихистаминно и противовъзпалително.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *