Начало / Здравословен живот / Здравословно хранене / Мъж на 114 години набляга на тези храни!


Мъж на 114 години набляга на тези храни!

Никой не би повярвал, че Бернардо ла Палло е роден на 17 август 1901 г., но и досега се намира в добра физическа кондиция и е наред с акъла. Още на младини Бернардо решил, че иска да живее дълго и щастливо. Затова се запасил със сила на волята, на която много биха завидели. Лекарите, изследвали столетника, твърдят, че той е в много по-добро състояние от повечето 70-80-годишни мъже. На 114 години той решава с удоволствие кръстословици, чете книги и се радва на добра памет.

Дядото смята, че дължи дълголетието си на пет много популярни храни и на редовни физически упражнения. Освен това Ла Палло не яде червено месо и полуфабрикати, предпочита плодове, зеленчуци и зърнени каши. Ето ги и петте храни,

Бернардо ла Палло

Бернардо ла Палло

които са удължили живота му.

1. МЕД
Бернардо твърди, че ако човек се откаже от захарта и подслажда храната си с мед, ще живее значително по-дълго.

2. ЧЕСЪН
Чесънът не само придава пикантност на яденето, но също има антисептични и антибактериални свойства. Съдържа и много витамини, които укрепват имунитета.

3. ШОКОЛАД
Много хора се опитват дa се откажат от шоколада. Но Бернардо твърди, че правят голяма грешка, ако го спрат съвсем. В малки количества шоколадът подобрява настроението и нормализира работата на сърдечносъдовата система. Само че шоколадът трябва да е истински и да съдържа голям процент какао.

4. КАНЕЛА
Канелата е не само подправка, която подобрява вкуса на храната, но е в състояние да снижи нивото на лошия холестерол и да предотврати диабета.

5. ЗЕХТИН
Зехтинът се е смятал в Древния Рим за еликсир на щастието и младостта. Качественият зехтин е много полезен за организма. Неговите подмладяващи свойства се дължат на съдържанието на витамин Е и на антиоксиданти.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб