Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КОКЦИДИНИЯ

Болка в областта на опашната кост, за чиято поява може да има различни причини.

kokcidiniaОпашната кост е малка триъгълна кост в долната част на гръбначния стълб. По-често засегнати са жените.

Сред възможните причини са падания, травми при рязко сядане на опашката или продължително натоварване при лоша стойка в седнало положение, често по време на работа. Кокцидиния може да бъде предизвикана и от дискова херния на гръбнака.

Ако болката се появи по време на раждане, причината може да е в притискане от страна на плода. В много редки случаи болката в опашната кост се предизвиква от тумор на матката или правото черво.

Диагноза и методи на лечение

Диагнозата обикновено се поставя по описанието на проблема и резултатите от физикалния преглед. При съмнение за увреждане се правят и рентгенови снимки на гръбначния стълб.

Болкоуспокояващите и нестероидните противовъзпалителни средства вероятно ще уталожат болките. Топлите и студените компреси, приложени на болезненото място, също могат да донесат облекчение. Сядането на гумен пръстен намалява натиска върху опашната кост и понякога спомага за излекуването.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *