Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЛОСТЕРОН / FLOSTERON

Съдържа бетаметазон, натириев хидроген фосфат дихидрат, натриев хлорид, натриев едетат, полисорбат 80е, бензилов алкохол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, натриева карбоксиметилцелулоза, макрогол, солна киселина, вода

Предназначение

Синтетичният кортикостероид флостерон помага при ставни болки
Синтетичният кортикостероид флостерон помага при ставни болки

ФЛОСТЕРОН е инжекционна суспензия – кортикостероид от синтетичен тип с изявено противовъзпалително действие. Потиска автоимунни реакции, предотвратява реакции на свръхчувствителност. Ефектът от прилагането на медикамента е бърз, а действието му е продължително. В зависимост от здравословния проблем може да се инжектира вътреставно, в зона около проблемна става, подкожно, в отделни случаи и мускулно.

Най-често е препоръчван при ревматични заболявания като продукт за локално приложение. При тежки алергични състояния ФЛОСТЕРОН се използва като средство за системно въздействие.

Как се приема

Локалното приложение при болки и възпалителни процеси от ревматично естество предполага дози от порядъка на 0.25 до 2 мл – вътреставно или околоставно. Дозата на всяка апликация се определя от лекуващия в зависимост от това дали се касае за голяма става от рода на тазобедрена, или малка – гривнена, лакетна. Между отделните апликации трябва да има интервал от порядъка на четири седмици. Процедурата се изпълнява от медицинско лице.

Системното приложение касае алергични състояния, при което се препоръчва еднократно инжектиране – дълбоко мускулно, при доза от 1 до 2 мл.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от лечение с ФЛОСТЕРОН по правило могат да се проявят при продължителна употреба. Локалният тип лечение може да провокира повишена склонност към съсирване на кръвта, костна некроза, лесно инфектиране и трудно зарастване на рани, предразположение към язвена болест.

При системен тип лечение нараства рискът от поява на остеопороза, фрактури, депресии и психози. В по-редки случаи се описват метаболитни нарушения, отклонения в мастната обмяна, смущения в растежа – при деца, проблеми на съединителните тъкани, кожни изменения – атрофия, стрии, зрителни нарушения, главоболие и др.

Правилният подход е лечението с ФЛОСТЕРОН да се провежда под непрекъснато лекарско наблюдение, най-добре в здравно заведение.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЛОСТЕРОН не бива да се използва при свръхчувствителност към някоя от съставките.
Медикаментът не се препоръчва за пациенти, които се лекуват от туберкулоза, диабет, психични заболявания, язва, глаукома, наскоро оперирани, при бъбречна недостатъчност, пациенти с гъбични инфекции, с тромбофлебит.

Лечението с ФЛОСТЕРОН е несъвместимо с поставянето на живи ваксини; направете консултация със специалист, ако наскоро сте ваксинирани и се налага да прилагате този медикамент.

Медикаментът не се инжектира при нестабилни стави и състояния с остър възпалителен процес, венозно, както и в зоната на ахилесовото сухожилие.

Рискови групи пациенти, при които лечението с ФЛОСТЕРОН се назначава индивидуално и в краен случай, са тези, подложени на лечение от остеопороза, хипертония, сърдечна недостатъчност, с епилепсия, чернодробни увреждания, понижена функция на щитовидната жлеза, с миастения гравис.

Медикаментът не се прилага по време на кърмене. При бременност е възможно негативно въздействие върху плода, затова приложението на този продукт следва да се избягва освен в изключителни случаи.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на този медикамент с други лекарствени продукти може да промени очаквания ефект както от ФЛОСТЕРОН, така и от останалите средства. ФЛОСТЕРОН може да си взаимодейства с лекарства за хипертония, сърдечна недостатъчност, диабет, с диуретици, антикоагуланти, сънотворни, медикаменти за епилепсия, за туберкулоза, обезболяващи – включително аспирин.

Усреднена цена в аптеките – 12.50 лв за опаковка от 5 ампули х 12 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *