Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не бъдете като хилядите хора, които губят зрението си!

Ежедневно вестниците ни обстрелват със здравни съвети – „Отслабнете“, „Спортувайте повече“, „Ограничете консумацията на сол, бира, краве масло, кафе, захар…“ Тези послания, приканващи да пазим здравето си, са навсякъде. Но колко често ви съветват да се грижите за очите си?

Зрението определя мобилността, безопасността и независимостта ни. Дава ни огромно удоволствие не само от елементарни неща като четенето на книга, но и от основните житейски ценности като наблюдаването на променящите се и израстващи деца и внуци. И въпреки това хиляди хора ненужно губят зрението си, въпреки че съвсем малки промени в начина на живот и редовни офталмологични прегледи биха могли да предотвратят това или поне да сведат неприятните последствия до минимум.

Прието за даденост

В детството и младостта хората често приемат очите си за даденост. С лекота разчитаме далечни табели, знаци, дори ситния шрифт в различни договори и не можем да си представим вероятността това да ни е

В детството и младостта хората често приемат очите си за даденост
В детството и младостта хората често приемат очите си за даденост

непосилно. Проявяваме нетърпимост към възрастните роднини, когато не могат да намерят очилата си или ни молят да им вденем иглата.

Но с навлизането в средната възраст започва да се случва нещо досадно. Думите върху страницата започват да се размазват, трябва да четем вестника поне от една ръка разстояние и се чувстваме все по-притеснени да шофираме през нощта. Постепенно осъзнаваме, че очите ни – този невероятен и сложен орган – не са непогрешими.

Тъй като промените обикновено настъпват постепенно, хората често не ги забелязват, а някои дори отказват да признаят, че зрението им отслабва. В проучване, проведено във Великобритания, са изследвани хора без явни зрителни проблеми. Един на всеки трима се проваля на проверката с обикновената таблица в офталмологичните кабинети (65% от провалилите се са шофьори, а една трета от тях признават, че са подозирали, че зрението им не е идеално).

Грижа за очите

Знаете ли, че влошеното зрение често е причината за падания, които причиняват счупвания на костите при по-възрастните, а това застрашава не само здравето, но и независимостта им? Затова никога не пропускайте очен преглед!

Прекалено много хора чакат нещо да се обърка със зрението им, преди да започнат да се грижат за него. Първата стъпка е да сте наясно с изходната си позиция: точно колко добро или лошо е зрението ви в момента?

Редица проучвания сочат, че твърде много хора нямат никаква представа. Не забравяйте – редовните прегледи при офталмолог могат да спасят очите ви! Редица заболявания, например глаукома, която често протича без симптоми, могат да бъдат регистрирани в ранен етап. Глаукомата е сред основните причини за предотвратима слепота и втора в световен мащаб след катаракта.

Затова, ако не сте минавали очен преглед през последните две години, защо не си запазите час веднага? Ако има нещо нередно, трябва да сте наясно и да действате бързо, за да запазите шанса си за ефективно лечение. Също толкова важно е, че прегледите при специалист могат да улавят колебания, сигнализиращи сериозни здравословни проблеми като диабет, високо кръвно налягане или повишен холестерол. Така че мислете за очния преглед като за потенциален „спасител“ в по-общ план.

Здраво тяло, здрави очи

Окото, което е част от мозъка, е много сложен орган – но е също така крехко и лесно ранимо. Затова редовно трябва да се грижите за зрението си, да защитавате очите си от наранявания и опасни влияния от околната среда, включително от слънцето, облъчването и умората от компютърния монитор. Здравословният начин на живот е също толкова важен за очите ви, колкото и за целия организъм.

Изборът, изборът

Друг важен момент е да прецените състоянието на зрението си и да предприемете мерки, ако се наложи. Щом сте запознати с настоящото си състояние, ще бъдете нащрек за промени и ще забелязвате проблемите отрано.

Понякога изборът може да бъде труден – очила или контактни лещи? Кои контактни лещи са най-добри за вас? Подходяща ли е лазерната хирургия за вашия случай? Какво е най-правилното решение, ако развиете катаракта? Най-добре е да потърсите отговорите на тези въпроси с вашия лекар, за да запазите зрението и независимостта си, да се представите брилянтно на работното си място и да се наслаждавате на удоволствието от живота винаги!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *