Ето я безсолната диета, която лекува!

Колкото по-малко сол, толкова по-добре

Lechenie-dieta-bez-sol Едва ли има лекар или лечител, който да не ви увери, че ползите от безсолната диета са много повече, отколкото вредите… ако изобщо има някакви вреди.

Безсолната диета е подходяща както за хора, които имат високо кръвно налягане, висок холестерол, хронична умора или проблеми с бъбреците, така и за онези, които нямат сериозни оплаквания, но искат да прочистят тялото си.

Не е необходимо да солите храната непрекъснато, за да поемате сол. Това важи най-вече за онези, които консумират готова храна и рядко приготвят менюто си сами.

ПОЛЗИ

Не е необходимо да уточняваме ползите от безсолната диета, така както няма нужда да припомняме вредите от прекомерната употреба на сол. Безсолната диета не само ще ви направи по-здрави, но и по-красиви. Тя се препоръчва на хора с отоци и торбички под очите, с болни бъбреци и болни сърца.

Човешкото тяло се нуждае от 4-10 г сол на ден. Тази доза ще се превиши, ако ядете консервирано месо, колбаси, шунка, луканка, печени ядки, чипс, пуканки, кетчуп, горчица и други сосове.

КАК СЕ СПАЗВА БЕЗСОЛНА ДИЕТА?

Храната да не се соли. През деня да се яде 4-5 пъти, но по малко. Да се изключат пърженото и печеното, сланината, пикантните бульони от месо и риба, захарните и сладкарските изделия.

Да се ядат ръжен хляб, каши, зеленчукови супи, плодове и зеленчуци, нетлъсто варено месо, риба и по 1 яйце. Минерални соли има в зелето, морковите, цвеклото, доматите, краставиците, чушките.

Да се изпиват по 2 л вода, в жегите – повече.

Диетата трае от 4 до 15 дни. Тя намалява теглото, подпухналостта и отоците. Налага да се яде предимно сурова и не така вкусна храна. Ще издържите няколко
дни, а после ви идва да се нахвърлите на нещо солено.

При недостиг на сол в организма бързо се губят течности.

Ако спре солта, през първите дни пълният човек ще свали няколко килограма. Но това ще е заради обезводняването, а не за сметка на тлъстините.

Не се препоръчва безсолна диета в горещини. С потта човек губи много ценни микроелементи. Ако те се ограничават и с храната, ще усетите умора.

Спортуващите да внимават. При тренировки тялото има нужда от повече минерални вещества.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *