Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение с цветове – кой цвят какво лекува

Конкретният цвят има и конкретен ефект

цветове Затова чрез избора си можем да въздействаме върху организма и самочувствието си.

Червеният цвят има най-бавно вибриращата и най-дълга вълна. Това оказва силно въздействие върху надбъбречните жлези. Освен това червеното е цветът на енергията. Затова червените рози или карамфили например повишават енергетичния тонус.

Оранжевият цвят може да предотврати алергия. Парадоксално, но факт, независимо че го асоциираме с портокали и рижи котки. Типичните оранжеви цветя са невен и лайка. Цветовата терапия с лайка оказва благоприятно въздействие върху имунната система и белите дробове. Оранжевите цветя стимулират също половата система и оказват възбуждащ ефект върху сексуалния потенциал на човека.

Жълтото е цветът на Слънцето и цветовата терапия го свързва главно със слънчогледите. Те стимулират яснотата на мисълта, помагат за проявяването на способността към вземане на правилни решения. Жълтият цвят се използва и за създаване на оптимистично настроение, тъй като отделя положителна вибрация. Слънчогледите могат и да усилват предвидливостта и концентрацията.

Зеленото помага при нервно напрежение, тъй като успокоява сърцебиенето и подобрява дишането, като го прави по-равномерно. Например зелените цинии въздействат върху нервната система и подобряват работата на белите дробове, премахват задуха, дишането става по-свободно.

Синият е цветът на съня. Способства за изработването на мелатонин – хормона на съня. Мелатонинът успокоява мозъчната активност. Синьото влияе и върху секретирането на тироксин – хормона на щитовидната жлеза, който регулира човешкия метаболизъм. Така че добре е да държите в спалнята си ваза със сини цветя.

Индигото (нещо средно между тъмносиньо и виолетово) също влияе върху съня, като стимулира пинеалната жлеза (епифизата), която управлява нашите емоции и увереността си. При това е и регулатор на съновиденията. По този начин цветът индиго помага да се отпуснем по време на сън и да се избавим от отрицателните емоции, натрупани през деня.

Виолетовото е стимулатор на хипофизната жлеза, която произвежда бетаендорфин. Той се бори с нервното напрежение, стресовите състояния, ефективно освобождава от негативната енергия, способен е да потиска глада и да регулира метаболизма. Най-често за подобни цели в колоротерапията се използват различни сортове люляк.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *