ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колоротерапия – най-добрият антидепресант!

Въздействието на цветовете върху човека не е само чиста естетика, но и влияние на енергетично и биологично ниво

колоротерапия И за изучаването му съществува специална наука – колоротерапия (цветова терапия).
Ако от сутринта сте в лошо настроение или цял ден усещате душевен срив, унили сте, опитайте се да украсите стаята, в която прекарвате повечето време, с два букета цветя в оранжево и жълто. Поставете ги в противоположните ъгли на стаята пред огледала, в които да се отразяват. Енергията на Слънцето бързо ще изпълни целия дом и тъгата ще се разсее като нощен мрак при пукването на зората. Именно в това се крие мощното въздействие на цветовете. Човек го усеща дори без да си дава сметка за това.
физиологическото и енергетичното въздействие на цветовете върху организма има строго научна обосновка.

Цветовата терапия стимулира и отпуска тялото, което му позволява да се освободи от излишната, негативната енергия. Тази терапия се използва от векове. Началото е още в Китай – древните лечители вярвали в силата и мощта на цветовете и гледали на този метод като на единствено правилния за поддържането на добро здраве. Днес се правят множество експерименти, свързани с цветовата терапия, защото влиянието върху организма започва още на нивото на цвета.

Както е известно, цветовете съдържат различни светлинни вълни, които въздействат върху различни участъци от тялото. Доказано е, че цветът подобрява работата на сливиците. А те са органи, отговарящи за хормоните. Смята се, че колоротерапията им помага да секретират положителни хормони в организма на човека: вълнуващ адреналин, успокояващ мелатонин и подобряващ настроението серотонин.

Цветовете създават екзалтирано или репресивно настроение. Те могат да предизвикат усещане за жизненост или умора, лекота или тежест в краката. Според учените, влиянието на цветовете върху даден човек е толкова голямо, че може да се отрази на работата, апетита, емоциите, кръвното налягане, концентрацията и дори остротата на слуха. Ако се съди по резултатите от съвременните експерименти, хората са в състояние да възприемат дори и цвета на кожата.

И още нещо: ако човек е със завързани очи и е съответно в червена стая, пулсът му ще се усили, ако стаята е жълта – ще се нормализира, а ако е синя – ще се забави.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *