Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо някои от нас се нуждаят от очила?

Ако се нуждаете от очила или лещи, оптикът ви ще използва специален чифт пробни рамки – много по-тежки от нормалните очила – в които се поставят различни лещи. Ще ви помолят да гледате към различни таблици и символи, за да се разбере кой диоптър е подходящ за вас. Оптикът ще избере правилната леща за всяко око и ще ви напише рецепта.

Защо се нуждаем от очила?

Все повече хора се нуждаят от оптична корекция на зрението. Така че ако са ви предписали очила или лещи, не сте единствени. Целта на рецептата ви е да поправи вида оптично отклонение, от което страдате.

Всички оптични отклонения са вследствие от проблеми с начина, по който светлинните лъчи, навлизащи в

Все повече хора се нуждаят от оптична корекция на зрението
Все повече хора се нуждаят от оптична корекция на зрението

окото, се пречупват напред, за да достигнат фокусната точка (там, където образът е най-ясен). Ако фокусната точка не се намира върху ретината, окото не може да си състави ясен образ.

Когато гледате нещо отблизо, светлината трябва да се пречупва повече, отколкото ако гледате надалече. По-голямата част от това пречупване става в роговицата, която осигурява около 70% от фокусната сила на окото – лещата просто дава фина настройка на образа. При око с нормално зрение извивката на роговицата пасва точно на дължината на очната ябълка. Това означава, че тя може да пречупва светлината, която идва отблизо и далече и след допълнително фокусиране от лещата да я извежда върху фокусната точка точно върху ретината, което осигурява кристално ясно зрение независимо от разстоянието.

Очни прегледи по интернет

Вероятно сте попадали на различни виртуални тестове и въпросници, които можете да разпечатате и попълните или може да опитате пред компютъра. Обратно на това, което вероятно очаквате, специалистите считат, че тези тестове могат да бъдат и полезни. Специализираните офталмологични издания все по-често пишат, че прегледът на зрението чрез интернет може да достигне резултати, сравними с конвенционалните тестове, въпреки че затрудненията да се направят при стандартни условия (като яснота, разстояние и яркост) могат да доведат до неточни резултати.

Изпробвайте някои от тях, но не забравяйте, че те не заместват професионалния очен преглед – използвайте ги като застраховка между редовните очни прегледи, а не вместо тях и винаги търсете професионална консултация, ако усетите нови симптоми в очите или зрението си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *