Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Използването на хомеопатията: 5 неща, които трябва да знаете

Разбира се, повечето хора са чували за хомеопатията. Но може би, дори ако холистичните средства са част от вашето ежедневие, не сте много наясно какво представляват те. Точно как работи хомеопатията все още за много хора е в областта на мистерията, но това алтернативноо лечение се използва широко в целия свят. Има все по-голям брой научни доказателства, че хомеопатията помага при различни заболявания.

homeopathic-remediesЕто един списък на най-важните факти, за да разберете по-добре потенциалните ползи от това алтернативно средство за защита.

  1. Хомеопатията се базира на идеята, че „подобното се лекува с подобно“

Разработена от немския лекар Самуел Ханеман през 18-ти век, хомеопатията използва миниатюрни концентрации на естествени растителни, животински или минерални вещества за стимулиране на тялото да се самолекува. Тя предизвиква естествената реакция на организма ви за облекчаване на симптомите, възстановяване и подобряване на здравето.

Хомеопатията се определя като микродозирани средства, често, получени от естествени вещества, които работят на принципа на „подобното се лекува с подобно“, или на Закона за еднаквостите. С други думи, веществата, които могат да причинят симптоми при здрав човек ще излекуват същите или подобни симптоми при болен човек. Хомеопатичните лекарства са насочени към лечение на цялото тяло на човека и коригират неравновесията, които са позволили на проблема да се случи. Така например, една миниатюрна доза кафе (Coffea cruda) може да се даде за преодоляване на безсънието, или минимално количество вещество (Nux Vomica) за облекчаване на гадене. Имайте предвид, че това означава, понякога симптомите да се влошат, докато тялото се задейства, за да се самолекува.

  1. Не са известни странични ефекти

Хомеопатичните лекарства често са извлечени от билки, но растителният материал се променя по време на процеса, чрез който едно вещество  се получава, тъй като то последователно се разрежда. Оригиналното вещество става толкова силно разредено, че хомеопатичните лекарства съдържат само незначителни количества от първоначалните вещества, от които са направени. Следователно, те нямат известни странични ефекти и не взаимодействат с други лекарства. Това означава също, че много хомеопатични средства могат да се използват толкова често, колкото е необходимо.

  1. Тези цифри и букви означават нещо.

Когато погледнете етикета на хомеопатично лекарство, ще видите цифри и букви след латинското наименование, като Nux Vomica 6Х. Хомеопатичните лекарства са направени чрез процес на последователни разреждания, които трансформират първоначалното вещество в терапевтично активна защита.

За 6Х потентност, например, е бил разреден в съотношение 1:10 шест пъти („Х“ е съкращение от римският знак за 10). Долната потентност (6X-30X) дози са най-подходящи за домашна употреба, особено при остри, краткотрайни симптоми като кашлица, настинки, сухота в очите, болки в ушите и натъртвания. По-високите дози потентност обикновено се предписват от лекари-хомеопати. Смята се, че те са по-подходящи за общи заболявания като алергии, хроничен продължителен стрес и постоянно безсъние.

  1. Разнообразни форми

Хомеопатични средства имат голямо разнообразие от форми, включително гранули, таблетки, течност, мазила, спрейове, капки. Всяка форма служи за облекчаване на симптомите, така че резултатите са едни и същи, независимо от метода, който ще решите да използвате. За всички видове продукти е важно да се помни, че те трябва да влизат директно в тялото, за да се избегне замърсяването.

  1. Изберете марка, на която имате доверие

Както при всеки продукт, който купувате за себе си и семейството си, избрете марка, на която можете да се доверите. Подкрепата за здравето ви в дългосрочен план е от ключово значение.

Камелия Тодорова спира алкохола с хомеопатия

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *