ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доц. Алексей Савов: Генетичните изследвания отчитат всички заболявания

Напредъкът в медицината съществува, затова е важно да бъде прилаган в живота, както и генетичните изследвания, които отчитат заболяванията още в зародиш

След разказа на една майка, която два пъти е губила своите бебета, защото лекарите не са й назначили важни генетични изследвания, искаме всички да знаят, за да си търсят правата.

В предаването на Венета Райкова „Дневникът на Венета“ – „Станах майка“  представиха млада жена, която по време на две бременности редовно е ходила на прегледи, била е под постоянен лекарски контрол, но въпреки това първото бебе се ражда мъртво в 9-я месец, а второто се ражда с проблеми и твърде малко. В кувьоз е поставено, но също умира.

Много по-късно майката научава, че е трябвало да й бъдат назначени генетични изследвания.

Както самата тя обясни, взема се кръв и се изпраща в частна лаборатория.

alexei-savov
Доц. Алексей Савов определя генетичните изследвания като най-точните

Направените сложни изследвания показват дали жената страда от някакви заболявания, които могат да се окажат фатални за бъдещото бебе.

Такива изследвания трябва да се правят, но нито в Бургас (от където е родом жената), нито в София, където пребивавала със съпруга си, са й ги назначили.

Доц. Алексей Савов е  началник на НГЛ – Национална генетична лаборатория. В интервю за БЛИЦ той подчертава колко е важно жените да правят генетични изследвания, за да може да бъдат открити различните заболявания, които могат да се появят по време на една бременност и да увредят плода – бебето.

Доц. Алексей Савов подчертава, че генетичните заболявания се срещат в  хиляди разновидности.

Голяма част от тях не са типични за България.

Всяка държава поддържа база данни за онези заболявания, които се срещат сред нейното население.

Ако в лабораторията бъдат диагностицирани непознати заболявания, специалистите от българската лаборатория търсят съдействие от чужбина.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *