Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фармацевтичната промишленост печели милиарди от раково болните! Вижте как!

Фармацевтичната промишленост разработва все повече лекарства за борба с болестите и с все по-високи цени!

„Вие имате рак.“ С това жестоко съобщение за много хора започва борбата за оцеляване. Химиотерапията, лъчевата терапия и таблетките могат да удължат продължителността на живота и допринасят в много случаи за пълно излекуване.

Лечението на рака струва средно 100 000 долара, като това включва много скъпи лекарства.  Колкото повече напредва медицината, толкова повече цената на терапията става по-скъпа. Лекарите от САЩ изчисляват, че лечение на рака струва средно 100 000 долара. Само за едно лекарство, разработено през 2014 г. се плащат по 35 000 долара на месец.

Само през последната година фармацевтичната индустрия генерира над 100 милиарда долара за първи път само от лекарства за борба с рака. Оказва се, че онкологията е пазар с най-бърз растеж като цяло.

Докато компаниите са доволни от нарастващата печалба, сред лекари и пациенти нараства безпокойството от нарастващите разходи.

Един грам лекарство е 4000 пъти по-скъпо от златото!

На най-големия конгрес на American Cancer Society (ASCO) през юни бяха представени две нови лекарства срещу рак на кожата. Онколозите са били възмутени от цената – един грам е 4000 пъти по-скъпо от същото количество злато, съобщава „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Фармацевтичната промишленост се защитава срещу критика. Те инвестират милиарди в нови методи и терапии. Колкото повече напредва изследването, толкова по-сложно става самото изпълнение и това води до високи разходи за лечението.

Лечението на рак в Германия струва 15 милиарда евро

Цените на лечението в Германия растат и в същото време броят на пациентите с рак също расте.

Според учени от института Роберт Кох, възможността за разболяване от рак при мъжете е около 51%, при жените – 43%. Това обаче също така е растяща тенденция. Учените предвиждат 40% по-голяма ракова заболеваемост до 2030 г.

В Германия едва 10% от разходите за здравеопазване са натрупани от онкоболни. Въпреки това, Министерство на здравето отчита стойността на тези 10% на 15 милиарда евро на година.

Според ново изследване на Здравната каса разходите на държавните здравни учреждения до 2016 г ще възлизат на 3,25 милиарда евро.

Негодуванието на лекари и пациенти към индустрията, действаща като монопол, не стихва. Нови анализи на професор Карл Лаутербах предвиждат, че до 2030 г разходите на раковоболните ще се взривят като бомба.

 

Автор: Константинос Митсис, Focus.de

Превод: Спасова

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *