Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рибеното масло може да бъде панацея срещу шизофрения

Все повече и повече стават потвържденията за това колко полезни са омега-3 киселините

омега 3 Хранителните добавки с омега-3 киселини са в състояние да предотвратят развитието на шизофрения при младите хора. Такова е откритието на учени от Университета в Мелбърн. Професор Пол Амингер е разработил 12-седмична програма за хора, които са изложени на риск от развитие на психични разстройства.

На пациентите са били дадени полиненаситени мастни киселини омега-3. 81 са били доброволците в групата, като възрастта на участниците е била от 13 до 25 години. 41 от тях получили омега-3 киселини, а другите 40 – плацебо. След около 7 години учените отново събрали хората, които били наблюдавани през това време, за да оценят състоянието им. Станало ясно, че 16 души от групата, на плацебо, развили шизофрения, а от основната група – само 4.

Трябва да се има предвид, че макар и да не може да се излекува шизофренията, превантивната стратегия е възможно най-доброто, което може да се направи в случая. Обикновено това заболяване се проявява в юношеството и оказва значително влияние върху живота на пациента. Колкото по-рано се диагностицира заболяването, колкото по-навреме е започнало лечението, толкова по-ефективен е контрола на болестта, казват учените. На свой ред, омега-3 киселините могат да се взимат дълго време, без да навредят на организма, даже напротив – те има премного ползи.

От всичко, което сте чули и знаете досега, ще акцентираме само върху една, която е и пряко свързана с развитието на шизофрения.

През 2013 година в почти всички медицински издания по света беше публикувана информация, че честата употреба на храна с високо съдържание на омега-3 повишава интелектуалните способности на децата. Омега-3 има изключително голямо влияние върху здравето на мозъка. Тази полезна мазнина запазва нивата на допамин в мозъка, увеличава растежа на невроните в предния кортекс на мозъка и подобрява мозъчното кръвообращение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *