ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Стресница – лечение, съвети диагноза

Лабиалният херпес е едно от най-разпространените заболявания

herpes

Характеризира се с появата на дребни мехурчета в областта на устата, които постепенно стават на малка рана. Предизвиква ги вирусът на обикновения херпес. Заразяването най-често става в ранна възраст – предава го родител на дете чрез целувка или използване на едни и същи прибори за хранене. Не е задължително в конкретния момент преносителят на инфекцията да има херпес.

Вирусът обикновено е в латентно състояние. Активизира се при определени условия, които обикновено са свързани с понижен имунитет. Стресница е народното име на лабиалния херпес и то подсказва, че при стрес и преумора, когато защитните сили на организма рязко спаднат, по устните могат да „цъфнат“ познатите мехурчета. Под стрес се разбира не само нервно напрежение. Излагането на силна слънчева радиация през лятото организмът също възприема като стрес и активизира херпесния вирус.

Как да предотвратим поява на стресница в горещите дни? Добре е жените да употребяват козметични продукти с утравиолетова защита – червила, гланцове, вазелини, кремове. За всеки от семейството е добре да има под ръка изпитано медикаментозно средство – мехлем, хомеопатични гранули, таблетки. Използвайте го при първи симптоми, характеризиращи се с типичното изтръпване и парене на устните. Ако реагирате навреме, ще се разминете с появата на херпеса.

В случай че нямате медикамент подръка, действайте с подръчни средства. Топнете памучно тампонче в прясно мляко и нанесете върху засегнатото място. Оздравителният ефект се дължи на есен-циалната аминокиселина лизин, която се съдържа в млякото и организмът не може да я произвежда самостоятелно. Проучвания показват, че лизинът има свойството да потиска вирусния причинител и да съкрати изявата на херпеса. Медът и оцетът също помагат, тъй като притежават антибиотични качества. Смесете 1 супена лъжица мед с малко натурален ябълков оцет. С памуче нанесете в областта на херпеса. Ледът е много добър домашен лек – обтривайте с кубче инфектираното място за няколко минути, като повтаряте на всеки час.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *