Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стресът понижава нивото на самоконтрол при хората, който са на диета

Това ги принуждава да се откажат от здравословния начин на хранене

диета или не
Стресът понижава нивото на самоконтрол при хората, който са на диета

Според ново проучване, проведено от специалисти от университета в Цюрих, при стресова ситуация, хората предпочитат да се успокояват с нездравословна храна, отколкото да хапнат два моркова например, пише The Daily Mail.

За целта на изследването участниците трябвало в продължение на три минути да стоят във вана със студена вода. След това им била предлагана закуска. Доброволците трябвало да избират между вредна храна (понички) и полезни продукти (броколи). Учените съветвали участниците да си хапнат нещо полезно за здравето, защото утре ги очаквало ново предизвикателство. Въпреки това, 29-те души, подложени на стрес, предпочитали нездравословната, но вкусна храна.

Също така, след сканиране на мозъка на доброволците, станало ясно, че областите, които отговаряли за самоконтрола били чувствително намалели. От тук и извода – дори умерено ниво на стрес засяга способността за самоконтрол. Учените добавят: и гризачите, и хората, често се опитват да се справят със стреса с помощта на възнаграждение. В допълнение, когато сме под стрес, ние по принцип не мислим за бъдещето. Мислим само за това, което се случва тук и сега.

Какво трябва да направим? За да не се случи така, че да реагираме на стреса с храна, трябва всеки ден да намираме време за нещо приятно – разходка, спорт, среща с приятели. Медитация и час в компанията на хубава книга също помага. За снижаване нивото на стреса, както и за по-лесно справяне с всекидневните предизвикателства, за по-добър сън и по-жизнерадостни утрини е добре да използваме и Неврохелт – хранителната добавка, която ще направи спокойствието ваше естествено състояние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *