Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народни рецепти с доказан ефект при слънчево изгаряне

Облекчават за минути парещата болка и усещането за стягаща кожа

Освен добре познатите ни кисело мляко и оцет, съществуват още няколко лесни бабини рецепти, които ще ни избавят от неприятното слънчево изгаряне.

Без оглед на това дали сме избрали да отдъхваме в градски условия, на море или планина, винаги съществува рискът да паднем в жертва на жарките слънчеви лъчи.
Слънчевите изгаряния не бива да се подценяват, тъй като са пагубни за кожата, а на всичкото отгоре я състаряват.

Облекчават за минути парещата болка и усещането за стягаща кожа
Облекчават за минути парещата болка и усещането за стягаща кожа

Краставица
Всички знаем, че краставицата е отлично природно средство за борба с различни кожни проблеми, сред които е и слънчевото изгаряне. Просто трябва да нарежем няколко колелца и да ги поставим върху засегнатото място. Оставят се да действат десетина минути, но кожата не трябва да се плакне след махането им.

Пресен лимонов сок
Изстискайте сока на 1-2 лимона и добавете 3-4 с.л. минерална вода. Нанесете получения лосион с помощта на тампон или кърпа върху кожата. Може да не ви се вярва, но лимоновата киселина ще ускори многократно възстановителния процес на кожата и гарантирано ще намали неприятната пареща болка.

Лавандулово масло
Със сигурност не изпитвате никакви съмнения в успокояващите качества, които притежава маслото от лавандула. За да се избавите от силната болка, причинена от слънчевото изгаряне, просто разтворете 15 капки етерично масло от лавандула в 250 мл. вода и намажете засегнатите места. Оставете го да подейства поне 20-тина минути. Не е задължително да го отмивате, но ако все пак сте решили да го направите, трябва да е с хладка вода, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *