Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво се случва с мозъка, когато използвате смартфон преди сън?

Четете новини по време на приятелски разговор в обедната почивка

Проверявате съобщенията си по време на път. Във всеки един момент се взирате в екрана на вашия смартфонсмартфон. О, това поведение не е изненада! Според едно изследване, проведено наскоро, днес хората проверяват телефоните си на всеки 6 минути. Учените са разтревожени. И с право – влиянието на смартфона върху здравето на човека е очевидно. Както стана ясно, най-значителни са вредите за здравето от проверката на смартфона точно преди лягане!

Сънят е деликатен физиологичен процес. За да има полза от нощната почивка, и за да се възстановим, тялото трябва да произведе определен вид хормони. Това е възможно ако са налице общ брой от определени условия: стаята за спане трябва да бъде проветрена, тъмна, хладна и удобна. Разглеждането на смартфона точно преди да заспите не може да се определи като полезен навик преди сън. Осветеният екран предотвратява отделянето на хормона мелатонин, който ви кара да се чувствате уморени. Потокът на фотони от екрана на смартфона дава сигнал на мозъка: не е време за сън. Заради това заспивате бавно, което води до много по-малко сън. Стресът, натрупан през деня се увеличава.

Учените отдавна са обяснили защо достатъчното време, което прекарвате в спокоен сън, е важно за правилното функциониране на организма. За около 7 до 9 часа сън невроните на мозъка имат време да си починат. В допълнение, мозъкът трябва добре да се почисти от невротоксините. Това е възможно само при продължителен сън. Ако пречистването на натрупаните невротоксини не се случи, вие сте по-зле, отколкото можете да предположите. Спомените избледняват, паметта започва да ви изневерява, трудно задържате вниманието си. Влошава се и работата на метаболизма. Реакциите ни стават забавени. Човек, който спи малко, се превръща в зомби. Това е твърде голяма саможертва…

Разбира се, в края на деня е вълнуващо да разгледате новите снимки на приятелите във фейсбук и да прочетете нещо интересно. Но не го правете точно преди да заспите! Оставете мозъка си да почине. Той има нужда от това.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *