Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ 3 на вредните последици от хъркането!

Умора и раздразнителност през деня

Първата мотивация на хъркащия, който посещава личния си лекар или специалист УНГ, обикновено е, за да спести неудобствата и безсънните нощи на човека, който споделя леглото с него. Но хъркащият често пренебрегва факта, че става въпрос за неговото собствено здраве.

Ако хъркането е хронично, това може да е проява на повишен синдром на резистентност на горните дихателни пътища, който се изразява в лек, недълбок сън и лошо снабдяване с кислород на мозъка. Последиците са: умора през деня, сънливост, която е опасна по време на шофиране, проблеми с концентрацията и раздразнителност, както и главоболие.

Повишено кръвно налягане

Когато хъркането е съпроводено от хронична умора през деня, затруднено дишане нощем, задух и многократни събуждания през нощта, често съпътствани от потребност за уриниране, това може да издава обструктивна сънна апнея.

Тази патология, която засяга от 5 до 15 % от възрастните, зачестява с напредването на годините и ако не се лекува, може скоро да провокира хипертония и диабет. Добре е да се консултира лекар, за да се потвърди или отхвърли диагнозата, както и да се пристъпи към проследяване на съня. В случай, че резултатът е положителен, не бива да се чака, а веднага да се реагира.

Повишен риск от мозъчен инсулт

Хроничното хъркане е сериозна заплаха за сърцето и мозъка. Научни изследвания са установили, че мъжете, които страдат от сънна апнея, са по-силно застрашени от инсулт и инфаркт.

Когато хъркането е все още умерено, отслабването, спирането на цигарите, отказът от алкохола и/или на приспивателните, са достатъчни мерки. Както и спането на една страна. Ако обаче положението е тежко, ще се наложи да се прибегне до ползването на специфичен дентален апарат. Има и други средства и специфични апаратчета, които помагат. Това решение може да ви се стори доста крайно, но пък дава чудесни резултати.

Ако съпругът ви хърка, вие можете да му помогнете

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *