Начало / Болести и лечение / Сензационна новина от света на кардиологията: само една чаша вода през нощта ще ви спаси от инсулт!

20 супер продукта на по-ниска цена!

Сензационна новина от света на кардиологията: само една чаша вода през нощта ще ви спаси от инсулт!

Водата може да ви спаси от много здравословни проблеми

Всички знаем колко важна за здравето е водата. Оказа се, че е важно не само по колко вода да пием, ами и кога пием. Oт голямо значение е в кой момент точно ще имаme под ръка чаша вода.

водата

Водата може да спаси живота ви

Разберете кога точно трябва да пиете вода, за да бъде живителната течност максимално полезна за вашия организъм.

1. Пийте две чаши вода веднага след събуждане – така ще може да помогнете на вътрешните органи да започват да работят. Активните метаболитни процеси са невъзможни без вода, защото организма има нужда от течност, за да се събуди.

2. За да се подобри храносмилането, изпийте чаша вода 30 минути преди хранене.

3. Ако влизате в морето или отивате в басейна, за да плувате, не забравяйте да изпиете чаша вода преди процедурата. Това ще доведе до намаляване на кръвното налягане. Тази практика е особено полезна за хора, предразположени към хипертония.

4. Една чаша вода, изпита през нощта, предотвратява проблеми със сърцето и предпазва от инсулт. С пиенето на вода през нощта, ще си спестите и една друга неприятност – нощни крампи.

Учените са установили, че причината за нощните мускулни спазми е дехидратацията. В това число спада и сърдечния мускул, който също се дехидратира. Чаша хладка вода през нощта ще бъде като свеж бриз в лятна нощ за работливото сърце.

Не забравяйте споделите правилния питеен режим с любимите си хора.

Особено важно е да се пие вода през нощта за хората в напреднала възраст – тя помага на сърцето по-добре да се справя със стреса, нощните аритмии и други проблеми.

Оценете статията
Оценка 3.3 от 40 гласували
loading...

20 супер продукта на по-ниска цена!

Избрано за теб


5 коментара

  1. На какъв принцип действа пиенето нс вода нощем?

    • водата разрежда кръвта ,колкото по рядка е тя ,толкова по малка е възможноста от сърдечен удар Колкото по гъста е толкова по лесно се запушват кръвоносните съдове ,което води до инсулт

  2. Много хубава статия. Напълно съм съгласна с нея. Само, че през нощта трябва да се внимава с течностите, защото натоварваме сърцето. .

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*