Сензационна новина от света на кардиологията: само една чаша вода през нощта ще ви спаси от инсулт!

Водата може да ви спаси от много здравословни проблеми

Всички знаем колко важна за здравето е водата. Оказа се, че е важно не само по колко вода да пием, ами и кога пием. Oт голямо значение е в кой момент точно ще имаme под ръка чаша вода.

водата
Водата може да спаси живота ви

Разберете кога точно трябва да пиете вода, за да бъде живителната течност максимално полезна за вашия организъм.

1. Пийте две чаши вода веднага след събуждане – така ще може да помогнете на вътрешните органи да започват да работят. Активните метаболитни процеси са невъзможни без вода, защото организма има нужда от течност, за да се събуди.

2. За да се подобри храносмилането, изпийте чаша вода 30 минути преди хранене.

3. Ако влизате в морето или отивате в басейна, за да плувате, не забравяйте да изпиете чаша вода преди процедурата. Това ще доведе до намаляване на кръвното налягане. Тази практика е особено полезна за хора, предразположени към хипертония.

4. Една чаша вода, изпита през нощта, предотвратява проблеми със сърцето и предпазва от инсулт. С пиенето на вода през нощта, ще си спестите и една друга неприятност – нощни крампи.

Учените са установили, че причината за нощните мускулни спазми е дехидратацията. В това число спада и сърдечния мускул, който също се дехидратира. Чаша хладка вода през нощта ще бъде като свеж бриз в лятна нощ за работливото сърце.

Не забравяйте споделите правилния питеен режим с любимите си хора.

Особено важно е да се пие вода през нощта за хората в напреднала възраст – тя помага на сърцето по-добре да се справя със стреса, нощните аритмии и други проблеми.

Оценете статията
Оценка 3.3 от 70 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Сензационна новина от света на кардиологията: само една чаша вода през нощта ще ви спаси от инсулт!

  1. Pingback: ПРАВИТЕЛСТВЕНА РЕЦЕПТА : ЧАША ГОЛА ВОДА НИ СПАСЯВА ОТ ГРИЖИТЕ НА Д-Р МОСКОВ | Бойко Борисов | Бургас – новини от Бургас

  2. Валентина каза:

    Много хубава статия. Напълно съм съгласна с нея. Само, че през нощта трябва да се внимава с течностите, защото натоварваме сърцето. .

    • кара каза:

      водата разрежда кръвта ,колкото по рядка е тя ,толкова по малка е възможноста от сърдечен удар Колкото по гъста е толкова по лесно се запушват кръвоносните съдове ,което води до инсулт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.