ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са продуктите, които не бива да готвим!

Свикнали сме да готвим по най-различни начини. Все пак, има някои продукти, които е добре да се използват с минимално готвене, тъй като те съдържат разнообразие от хранителни вещества, фитохимикали, ензими, витамини, минерали, антиоксиданти и здравословни мазнини, с които е лесно можете да живеете до 100 години. В суров вид тези хранителни вещества се запазват, но обработката унищожава по-голямата част от тях.

ne gotvimНапример, плодовете са богати на фибри и са с ниско съдържание на захар. Зелето намалява риска от рак, а ядките предпазват от заболявания на сърдечно-съдовата система. Пълномасленото краве мляко съдържа високи количества линолова киселина, която предпазва от рак. Когато купувате обезмаслено мляко, това означава, че полезната съставка е заменена от други субстанции, които не са натурално съдържащи се в млякото. Мазните риби са чудесна профилактика на съдови заболявания и спасение от депресия. Това са скумрия, сьомга, риба тон и други.

Също така, в списъка на здравословните храни, които са най-добре да се консумират сурови, са ябълките, които са полезни за зъбите, белите дробове, както и за намаляване на нивото на кръвната захар. В тях се съдържа желязо – 2.5 мг на 100 г в пресните плодове и 15 мг в сушените. За сравнение, свинският черен дроб съдържа 19 мг в 100 г. Но от растителните храни, включително ябълките, желязото на практика не се абсорбира! Затова лекарите вече не препоръчват растителни храни като средство за насищане на организма с желязо. Главна роля за това има месото.

Лукът и чесънът предпазват от сърдечно-съдови заболявания и паразити, защото са известни с антибактериалните си способности.

Нарът е много богат на антиоксиданти и се яде суров или изцеден на сок, който се консумира в рамките на 15 минути.

 

Вижте най-здравословните хранителни комбинации!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *