Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как и какво лекува алкалната вода?

Александър Кундос твърди, че т.нар. „алкалната вода“ лекува. Тя повишава имунитета и помага на организма да изхвърли шлаките и токсините. Ето какво казва още той в интервю за в. „Доктор“. 

Александър, реално ли е да живеем без болести и лекарства до дълбока старост?

Ние можем да живеем до 130 години минимум, ако се грижим за себе си по правилния начин. Признавам, че на съвременния човек му е много трудно да се справи с всичкия стрес, на който е подложен, да намира здравословна храна, при положение че почти всичко на пазара е изкуствено и пълно с консерванти, да намери сили да спре лекарствата, като преодолее страха, че може да умре без тях и прочее. Няма да ви издам секрет, ако кажа абсолютно убедено, че лекарствата не лекуват – те отдавна са продукти на една жестока към човека антихуманна търговия, реализираща огромни печалби върху нещастието на хората. И вие знаете това – често всички го изпитваме на гърба си. Тук следва да уточня нещо, което е важно за хората: Аз не съм нито лекар, нито екстрасенс. Аз не съм врачка, нито мога да нарека себе си знахар. Аз съм човек, който не вижда бъдещето ви – какво ще ви се случи утре по съдба, но мога да ви обещая, че ако спазвате няколко прости съвета за хигиена на вашия организъм, ще живеете дълго в абсолютно здраве. Тази част от вашата съдба мога да гарантирам!

Александър Кундос лекува с вода
Александър Кундос лекува с вода

На какво се базира вашият холистичен опит?

На физиката. Всичко е чиста физика. Човешкият организъм е една разумна система. Ако подходите и вие към нея с разум, тя сама ще организира процесите за вашето изцеление и хармонично развитие. Разбира се, има различни методики, съобразно основните цели на лечение, но лекувайки един орган, вие на практика лекувате целия организъм, защото болката на едно определено място блокира цялостната дейност на системата, и обратно. Ако боледувате, представете си човешкия организъм като една замърсена отвътре машина. Тя спира да работи, защото вътре в нея нещо „пречи“ – тя трябва да се прочисти от мръсотията, натрупана около механизмите, за да заработи правилно.

В тази връзка искам да ви попитам за активираната вода, с която работите…

Аз не й бая. Водата се приготвя от специален апарат, който произвежда тази вода, а аз само препоръчвам схемата, по която трябва да се използва. Активираната вода е открита от колектив учени от Ташкентския научно-изследователски институт под ръководството на акад. Альохин. Електролизата на водата е химическа реакция, при която чрез пускането на постоянен ток през нея, тя се разлага на положителни водородни йони и отрицателни хидроксилни групи. При този процес водата около положителния електрод /анод/ придобива киселинни свойства, а около отрицателния /катод/ – алкални свойства. Поради смесването на водата обаче, тя винаги остава неутрална. С течение на времето се изобретява апарат, който „разделя“ водата – на киселинна и алкална. Тези два вида вода имат нови свойства. При опитите учените установили, че алкалната вода има стимулиращо действие, а киселинната – бактерицидно. Хората започнали да наричат киселинната „мъртва“, а алкалната – „жива“ вода. Официалното название на „мъртвата“ е анолит, а на „живата“ – католит. Цялата „магия“ на лечението с двата вида вода е нейното приемане по схема. Докато Альохин се борел с бюрократичните бариери в Русия обаче, макар вече да имал забележителни резултати на изцеления, идеята за активираната вода стигнала в Япония. Днес в 2 държави в света – в Япония и в Узбекистан активираната вода се използва официално за лечебни цели. Тя не е токсична и опасна както за външна, така и за вътрешна употреба. Едната дезинфекцира организма отвътре, тези два процеса е разковничето на вътрешното ни здраве. „Механизмите“ на нашия организъм, вече почистени, заработват правилно и „машината“ на здравето работи.

Как изглежда „живата“ вода?

Тя е сивкава на цвят, изглежда мътна, мека е на вкус. „Живата“ вода е отлично тонизиращо средство, но преди нея трябва да сме „чисти“. Това прави „мъртвата“ вода. Тя толкова силно дезинфекцира, че с нея могат да се почистват дори бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове. Би могла да се използва вместо досегашните дезинфектанти в болничните заведения с много по-голям ефект от тях. Опитите доказват, че прави това 3 пъти по-ефективно от сега използваните в болниците дезинфектанти. Приета вътрешно, почти светкавично лекува хрема, болки в гърлото, прекратява диарията. Външно много ефективно премахва гъбичките по кожата, напълно и трайно премахва себореята и пърхота.

Можем ли да си приготвим нещо подобно на „живата“ вода с хималайска сол?

Активирана вода – не, но в известен смисъл лечебна вода – да. Съмнявам се обаче, че тази сол, която се представя на тукашния пазар като хималайска, има нещо общо с истинската. По-скоро май ни предлагат боядисани кристали.

А минералната вода полезна ли е?

Не препоръчвам постоянната й употреба. Точно както се редуват „живата“ и „мъртвата“ вода, за да се постигне ефект, така трябва да редувате минерална и чешмяна вода във вашето ежедневие. Постоянната употреба само на едната, или на другата, не е здравословно.

Има ли проблем да се бутилират тези два вида активирана вода?

Вероятно ще дойде и това време. Вече има опити да се създаде такова производство в България. Една фирма се е заела с това. И искам да ви кажа, че тя вероятно ще е по-евтина от бутилираната минерална вода. Проблемът е с нейната трайност. При съхраняването й в плътно затворени съдове мъртвата вода може да запази свойствата си до 2-3 седмици, но силата й отслабва с времето.

Как лекува активираната вода?

Повишава имунитета, регулира обмяната на веществата, ускорява очистването на организма от шлаките и токсините – основните причинители на болестите, ускорява завехването на рани, изобщо действа положително върху целия организъм, до кожата и косата. Затова успешно може да се използва и в козметиката и диетологията.

Освен с вода по какъв друг начин лекувате?

Един от много модерните съвременни методи, които използваме, е моксотерапията – въздействие с топлина на биологично-активни точки от тялото. Правим вакуум-терапия, китайски традиционен масаж, рефлексотерапия за тонизиране на тялото и мн. др. процедури.

Кажете един универсален, общодостъпен съвет.

Пийте вода – каквато и да е. Тялото ви се нуждае от вода. Но никога не я приемайте по време на ядене. Пийте задължително вода 30 минути преди, или след ядене. Този простичък съвет е безценен – ще се уверите сами от резултатите му, ако го спазвате.

Уред за алкализирана вода – ето как ни помага да бъдем здрави!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *