ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Кейт Грейнджър: Болестите пораждат и агресия у пациентите

В свое интервю за британската преса д-р Кейт Грейнджър заостри вниманието на читателите по един проблем, на който не обръщаме голямо внимание

Болестите пораждат и агресия у пациентите, защото появата на някаква болест в живота на човек променя неговия начин на живот, живота на близките му, свързано е с извънредни разходи и време, което трябва да бъде прекарано по поликлиники и болници.

Първата агресия е породена от появилата се болест и  страх от последващо лечение, а потърпевши най-често са семейството и колегите.

Когато човек усети, че има проблеми с бъбреците, например – болки, трудно уриниране, постоянни сигнали, че пикочният мехур е пълен, най-правилният подход би бил страдащият да отиде на лекар.

Много пациенти се страхуват, защото си казват, че ако имат камъни в бъбреците, ще трябва да бъдат оперирани или в най-добрия случай да ги разбият с ултразвук.

keit-granger
Д-р Кейт Грейнджър съветва хората да не проявата агресия, когато научат, че са болни

Тогава те предпочитат да приложат свое самолечение, очаквайки болката да отмине и да забравят за проблема.

Когато болката не си отива след пиене на големи количества минерална вода и билкови отвари, ясно, е че без лекар няма как да се оздравее.

Тогава пациентите започват да стават агресивни и да обвиняват съдбата защо точно на тях е трябвало да им се случи подобно нещо.

Тази агресия започва с нервни изблици и скандали вкъщи и стига до големите нервни сривове и прояви на агресия.

Втората агресия е породена от обстоятелствата, поради които дадено заболяване се е появило.

В случая, който д-р  Кейт Грейнджър цитира с бъбречните проблеми, пациентите започват първо да се самосъжаляват защо през годините не са използвали минерална вода, а са пили опасна от чешмата.

След това агресията се разраства и те започват да обвиняват службите, които се грижат за питейната вода, че не са успели да я направят мека и безвредна за здравето.

Но ако този пример е по-рядко срещан, то болести като рак, причинен от стрес в дома или на работното място, може да изкара понякога болните извън равновесие, че те да започнат да търсят сметка и да искат мъст от другите за тяхното състояние.

Агресия може да се изсипе от страна на болен човек върху невинни здрави, защото той започва да се дразни, че те не са болни, а той страда.

Агресивно може да бъде поведението и на близките към болен човек.

Ако семейството е събирало пари за ваканция в чужбина, а се окаже, че член от фамилията се разболее тежко и това ще отложи така бленуваната почивка, свързана с нови емоции и положителни впечатления, не са един или два случаите, при които здравият съпруг/а започва да обвинява своя партньор за болестта. В определен момент тези обвинения могат да прераснат в  бурна агресия или в последващ развод.

Д-р  Кейт Грейнджър съветва хората да не си позволяват подобни негативни емоции, които допълнително биха усложнили и утежнили   тяхното и без това деликатно положение в момента, а да се фокусират върху възможността за бързо оздравяване.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *