ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проф. Красимир Нейков: Водата е най-простия защитен механизъм при рак на пикочния мехур

Ракът на пикочния мехур може да бъде открит при преглед с ултразвук в корема и малкия таз

рак на пикочния мехур

За съжаление и този вид рак е коварен, като повечето онкологични заболявания. Често диагнозата се поставя случайно, при друг преглед, тъй като идва без симптоми и оплаквания от страна на болния. Повечето хора реагират едва когато се появи кръв в урината. За съжаление туморът на пикочния мехур расте много бързо – с един-два милиметра на месец.

Професор Красимир Нейков е началник на клиника в националната онкология.

Той споделя, че за година диагноза рак на пикочния мехур е открита при 1250 българи, с 25% повече от предната година. Засяга повече мъжете, защото по-често имат проблеми с уринирането и много от тях са пушачи. Съмнение имаше и за канцерогенни ефекти от дизеловото гориво, но те отпаднаха.

Лечението зависи от стадия. При спинална упойка (в кръста) се оглежда как да се оперира. Важно е и да се вземат клетки за изследване не само от тумора, а и под основата му. При 25-30% от случаите в нормална тъкан под изрязания тумор
се откриват мутирали клетки.

У нас обаче при 40-50% от оперираните няма даден за изследване материал оттам и се налага втора инвазия, споделя професорът пред вестник „Живот без рак“.

Чистата (не и хлорираната) вода е в основата на най-простия механизъм за предпазване -чрез разреждане на канцерогените. Ако вредна молекула попадне във вода, шансът тя да бъде изхвърлена от организма с урината е по-голям. Ако на ден през пикочните пътища минават по 2 л вода, това сваля значително риска.

Полезна е и бирата, дори концентратът, ако се пие с още течности. За други заболявания алкохолът може да увеличава риска, но за пикочния мехур не е така, стига да не се пие чист.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *