Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как лекуват метаболитните терапии при рак?

Метаболитните терапии се различават съществено в зависимост от конкретните практикуващи, но обикновено са свързани с убеждението, че ракът и някои други заболявания се дължат на дисбаланс във веществената обмяна на пациента. Този дисбаланс е причинен от натрупването на токсини в тялото. Лечението включва отстраняване на токсините и укрепване на имунната система и на биохимичните процеси.

Произходът на метаболитните терапии е толкова различен, колкото и самите терапии. Един от най-известните им привърженици е Харолд Манър, преподавател по биология, който твърди, че през 1977 г. е излекувал рак при мишки, които е инжектирал с леатрил, витамин А и храносмилателни ензими. Преди смъртта си през 1988 г. Манър напуска академичната общност и основава клиника в Тихуана, Мексико.

Ползи

Освен като средство за лечение на рак метаболитните терапии са използвани за лечение на артрит, множествена склероза и на други заболявания, за които се смята, че са свързани с обменни дисбаланси.

Метаболитните терапии са сложна смесица от терапевтични протоколи, включващи:

– Американска биология – въздържане от прием на кофеин, захар и обработени въглехидрати, както и от прекомерни количества животински протеин; клизми и промиване на червата; леатрил; терапия с живи ембрионални клетки, включваща бъбречна и мозъчна тъкан; витамин С и други хранителни добавки.

Д-р Харолд Манър
Д-р Харолд Манър

– Терапия на Евърс – леатрил, терапия с магнитно поле; лечение е барокамера; хранителен режим; хелаторна терапия; хрущял от акула, ваксина на Кох; инжектиране на замразен тимус и на други клетки; детоксикация.

– Терапия на Джърсън – растителна диета с ниско съдържание на сол; ежечасен прием на пресни плодови и зеленчукови сокове; три или четири клизми с кафе дневно; хранителни добавки, включващи щитовидни екстракти, панкреатин, пепсин, ниацин и калий.

– Терапия на Иселс – изваждане на пломбите с амалгама и възпалените зъби; ваксини; органична диета, подпомагана от ацидофили; въздържане от употребата на кафе, чай и тютюн; хипертермия (провокиране на треска с цел укрепване на имунната система); хематогенна кислородна терапия (за стимулиране на имунните реакции в кръвта); неформална психотерапия.

– Диета на Кели-Гонзалес – индивидуална диета, често включваща големи количества сурови плодове, сокове, сурови или приготвени на пара зеленчуци, пълнозърнести храни и ядки; силно ограничена консумация на червено месо, бяла захар, пилешко, преработени зърнени продукти и соя; студеносушени панкреасни ензими; чести клизми с кафе и пречистване със слабителни; прием до 150 хранителни добавки дневно.

– Терапия с метаболитната диета на Манър – леатрил; ензими; всекидневни клизми с кафе; витамини, минерали и други хранителни добавки; директно инжектиране на ензими в туморите; психологични консултации.

– Терапия на Ревичи – венозно вливане на селен, мед, калций и други вещества, които целят да балансират химичния състав на организма.

Предпазни мерки

Обикновено спорната същност на тези терапии в съчетание със сериозността на заболяванията, които те се опитват да лекуват, налага участието на лекар медик в цялата процедура. Една от основните пречки за изпитанията на алтернативните лечения на рака е, че е възможно да се изпусне удобният момент за навременното приложение на други, по-ефективни терапии.

Научно изследване и одобрение

Повечето метаболитни терапии на рака са неприемливи от страна на традиционните медицински специалисти. Някои привърженици на тези терапии са се натъкнали на съществена съпротива от страна на регулаторните и правозащитните органи.

Обикновено метаболитните терапии се предлагат в малки клиники, разработили свои собствени лечебни процедури. Част от тези клиники са концентрирани в северозападната част на Мексико, само на няколко километра от границата със Съединените щати. Там достъпът на американците до практикуващите специалисти е лесен, но все пак е извън юрисдикцията на САЩ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *