ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Знаете ли, че някои дрехи са токсични?

Те могат да ни разболеят. Ето какво трябва да знаем, за да избегнем проблемите.

През 2011 г. асоциацията „Грийнпийс“ посочи с пръст доста марки дрехи, които използват силно токсични за околната среда съставки. Година по-късно хиляди чифтове обувки китайско производство бяха изтеглени от продажба в цял свят. Причината: много клиенти бяха получили алергични кожни реакции. За съжаление, инцидентите от този род постоянно се увеличават. Но нека видим в гардеробите си какво имаме ние!

toksi4ni drehiСигурно вече сте го констатирали сами: в зоната на подмишниците ни се образуват зачервени и често болезнени петна, когато носим блуза от синтетична материя. Това е нормално, защото този тип тъкан не позволява на кожата да диша и да се евакуира влагата, както е редно. Потенето не води само до неприятни мокри петна под мишниците и отблъскваща миризма, то може да причини също кожни възпаления и микози. Затова е по-добре да носите естествени тъкани като памук и лен. Единственото изключение от правилото са дрехите за спорт, които са изработени от специални материи, позволяващи по-добра евакуация на потта.

Около 40% от цветните текстили съдържат алергени, които могат да предизвикат малки пъпчици, сериозни възпаления, дори изгаряния при контакт с епидермиса. Формалдехидът е един от продуктите, използвани за боядисването на текстилите. Той също така помага да станат тъканите немачкаеми и да се възпрепятства събирането им при пране. Формалдехидът присъства в петдесетина нежелани химически добавки.

За да избегнете всякакъв проблем, е добре да изперете дрехите си, преди да ги облечете за първи път. Така ще елиминирате голяма част от потенциално токсичните елементи.

Бельото също може да бъде опасно

Дори най-интимните ни дрехи могат да навредят на здравето ни. Често страдате от вагинални микози? Възпаленията ви могат да се обяснят с носенето на синтетично бельо и/или на стринг и твърде тесни панталони. Всички тези фактори благоприятстват триенето, влагата и размножаването на гъбичките.

Внимавайте също със сутиена си! Ако е твърде отпуснат, няма да поддържа достатъчно добре гърдите ви. Ако е малък и ви стяга, има риск да нарани гърдите ви и да причини зачервявания, възпаления, а понякога и по-сериозни травми.

А прането?

Ако от всички ваши дрехи получавате сърбежи, може би проблемът е в прането. Перете с хипоалергенен продукт, намалете дозите на препарата и ползвайте омекотител, също хипоалергенен.

Кои са токсичните продукти, които трябва да избягваме?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *