ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Физически средства за подобряване на слуха. Предотвратяват появата на глухота!

Загубата на слуха е сериозно заболяване, което не винаги е податливо на лечение

ухо Тежките случаи на глухота правят хората нещастни, защото с помощта на звука те могат да научат повече за света! Вродената глухота е нещо много неприятно, но още по-лошо е, когато напълно здрави хора губят слуха си заради небрежност и липса на внимание към здравето.

Понякога, слухът се влошава поради пренебрегване правилата за лична хигиена – необходимо е да почистите ушите редовно, защото ушната кал колкото защитава ухото, толкова може и да му навреди.  Друга причина е възрастта. С напредването на годините слуха намалява.

За профилактика и като помощ срещу някои по-сериозни заболявания на ушите, може да ползвате рецептите от народната медицина. Те помагат за лечение на глухота, ушни инфекции, както и при различни ушни проблеми. И, както става ясно от тяхната популярност – не без успех!

Ето и рецептите, които ще ви помогнат да запазите слуха си, за почистите ушите и да имате спокойствие и мир.

Мед и канела

Смесете мед и канела в равни пропорции. Тази смес трябва да се яде всеки ден, не по-малко от 3 супени лъжици за целия ден. Канелата с мед подобрява слуха, като стимулира организма да се бори вредните бактерии.

Червено вино и зелен чай

Червеното вино, както и зеления чай, съдържа големи количества антиоксиданти. Те предпазват косъмчетата във вътрешното ухо. Тяхната функция е много важна – те са бариера за бактериите, които могат да доведат до загуба на слуха. Включете във вашия режим пиенето на чай по-често, а вечер от време на време може да пиете и по чаша червено вино.

Чесън

В Сицилия, чесънът се смята за универсален лек за всички болести. За подобряване на слуха изстискайте сока на няколко скилидки чесън и го смесете в равни пропорции със зехтин. Прецедете хубаво през няколко слоя тензух. Сместа трябва да се капва в ушите 2 пъти на ден по 3-4 капки. След като сложите лекарството, сложете и памучен тампон на ухото.

Сок от червен лук и чесън

Смесете 30 мл сок от червен лук и сок от чесън. Тази мощна смес трябва да се пие по няколко пъти на ден. Резултатът ще е по-малко възпаление на ушите. Тази напитка има много силни антибактериални свойства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *