Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са уникалните лечебни свойства на лука!

Кромид лук – един от най-популярните зеленчуци в света. Представителят на семейството на лука отдавна е ценен за извънредните си лечебните качества и е основна съставка в повечето любими ястия от световната кухня.

kromidЛучена супа – много добро средство за възстановяване на мъжката сила. Ястия от лук отдавна са смятани за лекарство и афродизиак.

С нарязан лук можете да почистите помещенията в дома си от вируси и бактерии. Това е особено важно по време на грип, а също и при грижи за грипни пациенти.

Ринит може да се излекува като застанете над лук, който режете. За да усилите ефекта, изцедете ситно нарязания лук и капнете по 2-3 капки във всяка ноздра.

При ухапвания от насекоми се трие засегнатата област с половин глава лук, така че болката отшумява бързо.

Яденето на лук всеки ден увеличава отслабена имунна система и предпазва от различни инфекции.

Когато имате склероза на мозъчните съдове трябва да ядете смес от лук и мед. Прави се каша от лука (с месомелачка, ренде или пасатор за мелене) и се смесва с мед в съотношение 1:1. Консумира се една супена лъжица сутрин и преди лягане.

Главоболие се облекчава със сок от лук. За тази цел е необходимо да се търкат слепоочията със сок от лук.

За лечение на атеросклероза се приготвя следния сироп. Смелете голяма глава лук, добавете половин чаша захар и оставете да кисне цяла нощ и на другия ден се взема 3 пъти преди хранене. Прави се 1 месец.

Лечение на акне

Антимикробните, антибактериалните и противовъзпалителни свойства на лука могат да правят чудеса. Той е мощен антисептик, който предпазва кожата от бактерии и други кожни инфекции. Смесете 1 супена лъжица сок от лук с 1 супена лъжица зехтин и нанесете сместа върху лицето си. Оставете за 20 минути и след това изплакнете. В допълнение към локалното използване, редовната консумация на лук също може да ви даде чудесни резултати в случай на акне.

 

Как кромид лук помага за растежа на косата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *