Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Андрю Уейл: Имате поне 5 причини да ядете пъпеши всеки ден

Вкусните пъпеши са любим плод не само на българите, но те са изключително полезни за човешкото здраве. Точно по този повод говори д-р Андрю Уейл

Сладките и сочни пъпеши са полезни, защото:

1. Както припомня д-р Андрю Уейл, всички пъпеши са богати на витамин С, витамини от групата на В, фосфор, калций, калий, магнезий, желязо, нежна целулоза и вода.

2. Пъпешите са полезни за подсилване на имунната система.

3. Пъпешите прочистват организма. Това се дължи на няколко причини.

Водата в пъпешите действа хидратиращо за организма.

Пъпешите в същото време изпълняват функциите на диуретик.  Това означава, че предизвикват уриниране, чрез което се прочистват бъбреците и навън се изхвърля събраната излишна вода, която причинява повишаване на кръвното, сърдечно-съдови проблеми, отоци по краката и други.

papesh-zdrave
Д-р Андрю Уейн изтъква полезните свойства на вкусните пъпеши

Вкусните пъпеши изчистват тялото от натрупани тежки метали и подобряват метаболизма на организма.

Целулозата в пъпешите, без значение че не е груба както при обикновеното зеле, червеното цвекло, морковите, ряпата, тя също прочиства стомаха от събралата се в него непочистена шлака.

4. Пъпешите са полезни за нервната система.

Това се отнася както за техния аромат, който въздейства върху организма аромотерапевтично, така и за техните полезни вещества.

Магнезият,  фосфорът и витамин С са полезни за мозъка, за нервите, за здравината на нервните клетки. Те оказват положително въздействие върху целия мисловен процес и паметта.

5. Вкусните пъпеши са полезни при анемия, висок холестерол,  за черния дроб и жлъчката.

Фолиевата киселина, на която месото на пъпешите е богато, е полезна при анемия, защото помага на червените кръвни телца да се размножават и по този начин се повишава ниското ниво на хемоглобина.

Пъпешите помагат на кръвта и на черния дроб да се прочистят и облагородят.

Още съвети:

Пъпешите често се използват при диети, защото са бавносмилаеми и засищащи плодове както бананите. Техните захари дават енергия.

Добре е закусите само с пъпеши или да ги консумирате като междинна закуска към 10 и 15 часа.

Противопоказания: 

Д-р Андрю Уейл напомня, че пъпешите са плодове с голяма концентрация на захари, затова не трябва да се консумират от хора, които страдат от диабет.

Кърмачките също трябва да ядат пъпеши в ограничени количества – няколко парченца, ако им се прияде, защото чрез кърмата, бебета  могат да получат спазми на стомаха или колики.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *