Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Могат ли очилата с диоптри да причинят увреждане на очите?

Очилата с диоптри вредят само тогава, когато не са изписани от специалист

очила За да се коригира зрението, офталмолозите изписват очила с необходимия диоптър след преглед. Често хората, които носят очила с диопър, си мислят че очите им ще свикнат с тях и ще станат лениви. Това не е така. Д-р Георг Екерт от Сдружението на германските офталмолози е категоричен, че това схващане е грешно. По този повод известният български специалист проф. д-р Цветан Марков казва: “ Не може да се твърди, че диоптрите се увеличават при носенето на очила. Тяхното прогресиране зависи от напредването на възрастта и това продължава до 60-65-годишна възраст. После диоптрите остават едни и същи, освен ако не настъпят патологични процеси в очите.“

Носенето на очила не влошава далекогледството и късогледството. За да се спрат проблемите със зрението е необходимо окото да се тренира. Очилата на доктор Вижън са отлично средство, с което не само ще подобрите начина, по който виждате, но и ще ликвидирате и такива проблеми със зрението като синдром на компютърното зрение и астигматизъм. С годините очната леща постепенно губи своята еластичност и ясното виждане става по-трудно. Процесът е свързан със стареенето, но това не означава, че всеки човек се нуждае от по-силни очила през няколко години. Ежедневната почивка на очите, осигурена от очилата на доктор Вижън, ще изгони умората и усложненията, предизвикани от пренатоварването на очите.

Необходимостта от носенето на очила е строго индивидуална при всеки. Специалистите съветват да не си купувате очила от сергиите, защото рискувате да си вземете неподходящи, които могат да ви причинят главоболие. Занесете рецептата от офталмолога в оптика, където ще ви направят специално предназначени за вас. При първото слагане на нови очила е възможно да изпитате дискомфорт, но той постепенно изчезва. При необходимост е допустимо временно да ползвате готови очила. Техният най-съществен недостатък е, че двете стъкла са с еднакви диоптри. На практика почти винаги има разлика в остротата на зрението при лявото и дясното око.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *