Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си предпазим болното сърце в горещи дни

Сърдечно болните трябва да са особено внимателни в юлските горещини
Сърдечно болните трябва да са особено внимателни в юлските горещини

Синоптиците предупреждават за високи температури днес и през следващите дни: юли си е горещ месец. Нормално – но какво да направят онези хора, за които горещините са особено опасни заради сърдечните им заболявания?

Сърцето, кръвоносните съдове и дихателната система са най-уязвими при високи температури, припомнят от medikforum.ru. Под въздействието на високата температура в тялото нараства концентрацията на натрий, а това води до задържане на течности. Здравият организъм се справя с натоварването – но какво става с болния? При артериална хипертония или исхемична болест на сърцето това причинява декомпенсация на сърдечната дейност. Горещите вълни в природата причиняват загуба на важни минерали в организма, а това се отразява и на устойчивостта към стрес и психическото равновесие.

Какво трябва да направи сърдечно болният човек, за да се предпази от тези негативни въздействия? В най-горещите месеци на годината – юли и август, трябва да се спазват някои правила. Артериалното налягане следва да е под постоянен контрол. Трябва да се прекарва повече време на чист въздух през прохладните часове на денонощието. Продължителното пребиваване в затворени работни помещения, дори когато са климатизирани, се отразява зле на самочувствието. Ако след подобен работен ден се приберете вкъщи, където също е било напечено от слънцето – картината става още по-драматична.

Да не забравяме хранителния режим: повече плодове и зеленчуци, никакви мазнини и остри, пикантни подправки. Допълнително натоварва организма и тягата към сладкото.

Особено важен е водният баланс: в горещо време е необходимо да се пие 1.5 пъти повече вода от обичайното. Пийте постоянно по няколко глътки дори да не чувствате жажда! Друга подробност – приемът на лекарства. Наложително е да обсъдите с лекаря си летен режим за хапчетата, тъй като някои от тях въздействат директно върху водния баланс – диуретици, противоалергични, седативи, обезболяващи и противовъзпалителни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *