ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чудните проявления на човешкия мозък – невероятни факти, които спират дъха!

Прието е да се смята, че процесът на мислене се осъществява от нашия мозък

мозък В такъв случай смъртта или увреждането на мозъка трябва да доведат до разрушаване на съзнанието, следователно и до гибелта на душата. Но в същото време множество факти поставят под съмнение това твърдение.

Пръв хипотезата, че мозъкът е само „приемник“ за мисли, изказва Нобеловият лауреат Джон Екълс. Знаменитият руски неврофизиолог Наталия Бехтерева смята, че общоприетата теория за мозъка не е в състояние да обясни как например се осъществява процесът на творчеството. Изследвания, проведени в Санкт-Петербургския институт за мозъка, показват, че този орган е способен да генерира само мисли, отнасящи се до най-прости и привични действия, които извършваме всеки ден. Освен това са известни факти, когато томограф фиксира мозъчна активност при пациенти в кома или в състояние на хипнотичен транс.

Още през 20-те години на миналия век биологът Карл Леели открива, че условните рефлекси при плъховете не изчезват след отстраняване на някои участъци от мозъка. Има много случаи, когато хора с увреден мозък запазват в пълен обем умствените си способности.

Американецът Карлос Родригее например живее без челните дялове на мозъка си – при него липсват цели 60% от сивото вещество. Д-р Робинсън от Парижката академия на науките описва случай, когатo човек на около 60-годишна възраст умира месец след като получава травма на главата. При аутопсията се установява, че вместо мозък той има само тънка обвивка от мозъчно вещество. Независимо от това преди травмата той води напълно нормален живот.

С подобен епизод се сблъсква и немският учен Хуфланд. В черепната кутия на пациент, починал от паралич, вместо мозък плуват 300 грама течност. Но преди това пациентът живее пълноценно.

През 1976 г. на 55-годишна възраст умира известният холандски часовникар Ян Херлинг. Черепната му кутия също е пълна с течност вместо с мозък…

Един от последните подобни случаи е зафиксиран в Шотландия. Рентген установява, че в черепа на студент с IQ 126, което е над средните показатели, напълно липсва мозък…

Дори да предположим, че здравите участъци на мозъка са в състояние да поемат функциите на увредените, как може мозъкът да бъде заменен от течност? Или напълно да липсва каквото и да било сиво вещество?

По-скоро може да повярваме, че съществува някаква нематериална същност, включваща съзнанието, която временно „се заселва“ у нас. А тялото е само обвивка, във вътрешността на която функционира душата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *