ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво се случва със здравето, когато спрем да пием кока-кола?

Истината, че диетичните напитки са по-полезни за здравето е рекламен трик

кока кола

Както обикновената кока-кола, така и диетичната кока-кола е точно толкова вредна, колкото вредни са и останалите газирани напитки. Диетичните газирани напитки имат по-големи вреди за здравето, който сега няма да изброяваме. По-позитивно и полезно би било да изброим ползите за здравето, ако не се пият никакви подсладени газирани напитки.

Ето накратко какво се случва със здравето, когато се откажем от кока-колата:

Вместо да изпита абстиненция към кофеина, след отказа си от диетичната кола човек усеща, че вече не го боли глава и е в по-добро настроение. През 2014 г. бе установено, че аспартамът в диетичните напитки причинява разсеяност, раздразнителност и депресия.

Щом диетичната кола е нискокалорична, значи може да се пие повече от нея. нали? Грешка – изследване от 2010 г. установи, че изкуствените подсладители всъщност усилват копнежа по сладкото и в резултат човек яде повече сладкиши. Така той поема повече калории и наддава повече на тегло, отколкото ако пие обикновена кола.

Малко известно е, че при употреба на алкохол с диетична кола човек се напива по-бързо. Тя по-бързо напуска стомаха и така повишава темпа на абсорбиране на алкохола.

Кока-колата влияе зле на здравината на детските кости, установи изследване през 2014 г. Засега не е ясно дали това важи и за костите при възрастните. Знае се само, че, диетична или не, колата увеличава риска жените в менопауза да си счупят бедрената кост. Ето защо за по-здрави кости е добре да спрете консумацията не само на диетичните, но и на всички газирани и подсладени напитки.

Подсладителите окупират вкусовите рецептори и се притъпява усетът за вкуса на храната. Те влияят зле и на мозъчните рецептори за сладко. След спирането на захарина, аспартама и сукрозата насладата от вкуса на храните се възвръща.

Подсладителите влошават бъбречната функция особени при жените. Това обаче не става, ако напитката е подсладена със захар.

Щом не съдържа захар, диетичната напитка би трябвало да е по-подходяща при риск от диабет, нали? Грешка – всекидневното пиене на диетична кола повишава с 36% вероятността да се развие метаболитен синдром и с 67% – диабет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *